základní skupiny - skupina A, 1. kolo
15.09.2016 19:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Manchester zklamal a veze si z Rotterdamu prohru 0:1

Premiérové vystoupení ve skupinové fázi Evropské ligy se Manchesteru United hrubě nevyvedlo. Rudí ďáblové totiž pouze navázali na trápení z loňských evropských pohárů a na půdě Feyenoordu Rotterdam po matném výkonu prohráli 1:0. O jedinou branku utkání se zasloužil jedenáct minut před koncem Tonny Vilhena.

Manažer Manchesteru José Mourinho naznačil již před zápasem, že lze v základní sestavě očekávat řadu změn, ovšem ambice měly být stále nejvyšší. Oproti víkendovému městskému derby s Manchesterem City doznala Mourinhova jedenáctka hned osmi změn a bylo to znát. Šanci sice dostali mladíci Rashford s Martialem a do hry se po zranění poprvé vrátil i stoper Smalling, ovšem papírově silná sestava se na trávníku takřka celý zápas spíše hledala.

Domácí Feyenoord se prezentoval bojovným výkonem a pod taktovkou kouče Giovanniho van Bronckhorsta také kvalitní organizací hry, na niž by byl snad pyšný i José Mourinho. Asi nejblíže měl z pohledu hostí k průlomu skóre Anthony Martial ve čtyřiadvacáté minutě, avšak centr Mattea Darmiana nezvládl z hloubi šestnáctky usměrnit mezi tři tyče. Někdejší gólman Liverpooolu Brad Jones tak v brance nizozemského celku nemusel za celý poločas vůbec zasahovat.

Ani po změně stran žádná změna k lepšímu nepřicházela, a tak Mourinho po hodině hry sáhl k nekompromisnímu trojímu střídání najednou. Místo Marcuse Rashforda, jenž se na hrotu pohyboval takřka po celý zápas osamocen, nastoupil Zlatan Ibrahimović a zdálo se, že se z pohledu hostí blýská na lepší časy.

Ani švédský útočník či Ashley Young s Memphisem Depayem ale kýžený průlom skóre nepřinesli a naopak museli v závěrečné desetiminutovce přihlížet gólové radosti domácích. Nicolai Jorgensen poslal zpětný centr k nohám Tonnyho Vilheny a jednadvacetiletý záložník přízemní ranou překonal i bezmocného Davida de Geu. United pak zoufale vrhli všechny síly dopředu, a to včetně svého španělského brankáře u příležitosti rohového kopu v nastavení, ovšem nečekanou prohru 1:0 již přesto neodvrátili. Po nepovedeném městském derby tak José Mourinho musí překousnout druhou porážku v řadě.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (361)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele