základní skupiny - skupina B, 4. kolo
03.11.2016 17:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Astana - Olympiakos Pireus 1:1

V Astana Areně nedokázalo v minulosti vyhrát Atlético Madrid nebo Galatasaray a nepodařilo se to ani Olympiakosu. Lídr skupiny uhrál v dalekém Kazachstánu remízu 1:1, když Sebá po půlhodině hry zareagoval na branku Djordjeho Despotoviče. Astana prodloužila svou sérii domácí neporazitelnosti v rámci evropských pohárů na jedenáct zápasů v řadě.

Jakýsi první nebezpečnější pokus vyslal hostující Bruno Viana, ten však centr z rohového čtvrtkruhu od Andrého Martinse usměrnil na bližší tyčce hlavou jen mimo. Na druhé straně naopak domácí skórovali hned ze své první šance. V 8. minutě odvedl výbornou práci Twumasi, který díky svému důrazu připravil pozici pro Despotoviče a ten jí nepohrdl.

Despotović se o pár chvil později ocitl v další slušné možnosti, jenže tentokráte mu jeho střelu dokázal zablokovat obránce Bruno Viana. Ve 23. minutě se mohl trefit také Maksimovič, jenž si slušně naběhl na centr z rohového kopu od Mužikova, nicméně brankář Leali byl ve správný čas na správném místě a vyrazil.

Hosté ve 30. minutě srovnali stav. Manthatis z pravé strany sice na bližší tyčce nenašel Óscara Cardoza, který byl dobře bráněný, míč ovšem propadl na zadní tyč na zcela volného Sebu, který hlavičku usměrnil ke vzdálenější tyčce za záda gólmana Eriče. Ve 33. minutě si Šytaw mohl nešťastně srazit balón do vlastní sítě, avšak nakonec ho tečoval vedle.

Druhé dějství toho fanouškům obou táborů moc nenabídlo. Olympiakos se dopředu moc nehrnul a to samé se vlastně dá říct i o Astaně. Jako by se oba týmy postupem času uspokojovaly s nerozhodným výsledkem. Zkraje se mohl trefit Alberto Botía po rohovém kopu Andrého Martinse, ovšem mířil mimo bránu.

V 56. minutě mohl na druhé straně skórovat Junior Kabananga, ani on však nenašel správnou mušku. Dvacet minut před koncem se osmělil střelou z dálky Elyounoussi, Erič si ale s jeho pokusem dokázal poradit. A když ani André Martins pět minut před koncem neuspěl proti výtečně zasahujícímu Eričovi, rozešly se oba mančafty smírně.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
pawelFCB

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele