základní skupiny - skupina D, 2. kolo
29.09.2016 21:05 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Dundalk FC - Maccabi Tel-Aviv 1:0

Senzace jménem Dundalk pokračuje i v dalším průběhu letošního ročníku evropských poháru, nyní dokázal přehrát izraelské Maccabi Tel Aviv 1:0 brankou dvacet minut před koncem a v tabulce se posunul na druhé místo se čtyřmi body o dva body za vedoucí Zenit. Naopak hosté po minulé smolné porážce právě s ruským celkem mají na kontě nulový bodový zisk a jsou poslední čtvrtí, postup do jarní fáze se jim výrazně zkomplikoval.

Domácí se mohli dostat do vedení už ve 2. minutě, kdy McEleney utekl na levé straně a poté se snažil z hranice pokutového území obstřelit brankáře Rajkoviče, ale zamířil pouze do rukavic domácího strážce. O pět minut později střílel na druhé straně ze střední vzdálenosti Peretz, jenomže mířil zhruba dva metry nad horní tyčku. Po pětadvaceti minutách hry pálil z voleje hostující Scarione a zamířil vedle pravé tyče.

Dundalk se vytáhl s pěknou kombinací po půlhodině hry, ale po ose Benson - Finn pálil ze čtrnácti metrů Horgan jen do náruče připraveného gólmana Rajkoviče. Ve 33. minutě střílel stejný hráč po přihrávce Finna na hranici ofsajdu, jenže zakončení uspěchal a opět hostujícího gólmana nepřekonal. V dalším průběhu předváděly oba výběry kvalitní hru v defenzívě a zkoušely se prosadit hlavně ze střední vzdálenosti.

Po změně stran v herně vyrovnaném střetnutí vystřelil z nějakých pětadvaceti metrů domácí Finn, avšak trefil jen záda jednoho z vracejících se obránců. Irský celek postupem času přidával na obrátkách, jeho hru hodně oživil střídající Ciarán Kilduff. Ten se mohl stát hrdinou v 65. minutě, jenže z deseti metrů hlavičkoval nad horní tyčku. Dundalk se nakonec dostal do vedení o sedm minut později, kdy skóroval právě nově příchozí Kilduff.

Osmadvacetiletý útočník využil přihrávky na pravou stranu a následného pasu Horgana na hranici brankového území, kde již měl jednoduchou pozici. Za další čtyři minuty mohl pojistit vedení irského týmu Finn, v dobré možnosti mířil nepřesně. Ve zbývajícím průběhu byl k vidění hektický průběh a izraelský výběr se snažil tlačit, jenže vytoužený gól nevsítil. Dundalk tak zaznamenal první historickou výhru irského týmu v základní skupině EL.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
KingMaster13

1:0

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
pawelFCB

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Theft90

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Zajda

Doteď nechápu, proč se nehraje na AVIVA stadium, prostě to nechápu já, ani nikdo koho znám Tohle je šílený prostě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele