základní skupiny - skupina D, 5. kolo
24.11.2016 21:05 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Dundalk FC - AZ Alkmaar 0:1

Hráči irského Dundalku nezvládli důležitý souboj o postup s nizozemským Alkmaarem a po porážce 0:1 si výrazně zkomplikovali účast v jarní fázi. Momentálně se nacházejí na třetí pozici se čtyřmi body a na závěr potřebují zvítězit na půdě izraelského Maccabi Tel-Aviv. AZ se prozatím probojovalo na druhé postupové místo s pěti body, a pokud Dundalk na závěr nebude remizovat s Maccabi, tak musí doma zdolat stoprocentní Zenit Petrohrad.

Hosté se dostali do vedení ze své první vážnější akce, v 9. minutě se dokázal prosadit Wouter Weghorst, který skóroval poosmé v sezóně. Po odvráceném centru získal balón Seuntjes a znovu poslal balón do šestnáctky soupeře. Tam se balón odrazil od nohy Boyleho k volnému Weghorstovi, který z osmi metrů zamířil přesně k pravé tyči. V dalších minutách se do několika dobrých náznaků šancí dostával Kilduff, jenže zakončit nedokázal.

Kilduff byl nejnebezpečnějším hráčem domácího výběru, když nejprve pálil o tři metry nad horní tyčku a pak byl u balónu o chlup později než gólman Rochet. Ve 34. minutě se do míče opřel z dobrých třiceti metrů Finn, jenže brankář Rochet byl připraven a tento nebezpečný pokus zkrotil. O tři minuty později se dostal do dobré pozice znovu aktivní Kilduff, ale jeho hlavičkový pokus se ani tentokráte mezi tři tyče nevešel.

Domácí vstoupili velmi aktivně též do druhého dějství, avšak v 54. minutě mohl navýšit vedení hostujícího výběru Tankovič. Ten se po přihrávce Weghorsta dostal do náběhu a mířil do horní poloviny branky, nicméně těsně minul levou tyč. Po hodině hry mohl podruhé v tomto duelu skórovat Weghorst, po nahrávce z pravého křídla pálili v pádu z osmi metrů a gólman Rogers fantastickým zákrokem jednoruč odvrátil balón na rohový kop.

V 66. minutě mohl odpor soupeře definitivně odrazit Rienstra, avšak v tváří tvář nedokázal propálit Rogerse. Strážce Dundalku se musel činit i v následujících minutách, nejprve zlikvidoval pokus Wuytense a zhruba čtvrthodiny před koncem si poradil i s ranou Seuntjese. V závěrečné desetiminutovce nejprve vyslal chytrý lob domácí Finn a mířil zhruba o metr vedle, vzápětí neuspěl ani Gannon. A když v nastaveném čase nepropálil střídající Friday famózního Rogerse, tak se výsledek již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
Fill

2:1 Dundalk !!! :3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele