semifinále - 1. zápasy
04.05.2017 21:05 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Manchester si ze Španělska veze slibnou výhru, rozhodl Rashford

Druhé semifinálové utkání Evropské ligy Celty Vigo s Manchesterem United sice fotbalovou krásou neoslnilo, ovšem anglický favorit může ze Španělska odjíždět zcela spokojený. Rudí ďáblové totiž zásluhou povedeného přímého kopu Marcuse Rashforda ukořistili cenné vítězství 1:0 a mají namířeno do finále.

První půle do značné míry charakterizovala počínání United v celé letošní sezoně. Poté, co hosté přestáli dva nebezpečné střelecké pokusy Daniela Wasse, si totiž dokázali vytvořit řadu velkých šancí, v nichž znovu a znovu selhávali. Přesto nese na frustrování hráčů Manchesteru značný podíl i brankář Sergio Álvarez. Nejprve si na gólmanovi Celty vylámal zuby Marcus Rashford, poté se v samostatném úniku po výtečné práci Pogby se zlou potázal i Henrik Mchitarjan a do třetice Álvarez podržel svůj tým i tváří v tvář Jessemu Lingardovi. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu, přestože příležitostí na průlom skóre bylo více než dost.

Také po změně stran patřily úvodní minuty domácím. Zatímco nepovedená Aspasova hlavička zamířila mimo, proti tečované ráně Pioneho Sista již musel Sergio Romero zasahovat konečky prstů. A United záhy trestali. V sedmašedesáté minutě si Marcus Rashford vybojoval na kapitánu Mallovi slibný přímý kop, který následně i zakončil výbornou ranou, po které se Álvarez natahoval marně. Ještě hůř mohlo být pro Celtu čtvrthodinu před koncem, když se po zablokované střele ocitl v šestnáctky u skákajícího míče Lingard, jenže své zakončení neukočíroval.

Jedinou kaňkou může být z pohledu Josého Mourinha zdravotní stav střelce Rashforda, jenž sotva deset minut po průlomu skóre z trávníku odkulhal a přepustil své místo Anthonymu Martialovi. S nataženým svalem se poté ke smůle United poroučel ze hřiště i střídající Ashley Young a už tak početná marodka United se ještě více rozrostla. Na výsledku zápasu ve Vigu se už ovšem nezměnilo nic, Celta na pozornou obranu soupeře nevyzrála ani během pětiminutového nastavení a pokud chce stále pomýšlet na snovou finálovou účast, bude muset v odvetě na Old Trafford předvést mnohem lepší výkon.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (705)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele