základní skupiny - skupina D, 6. kolo
08.12.2016 19:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - Zenit Petrohrad 3:2

Fotbalisté Alkmaaru předvedli výborný výkon proti ruskému Zenitu a dokázali ho porazit 3:2, po druhé výhře v řadě zachránili postup do jarní fáze v hodině dvanácté. V tabulce skupiny obsadili druhé místo s osmi body a díky tomu budou v evropských pohárech pokračovat. Naopak Zenit poprvé v základních skupinách ztratil body, avšak i tak suverénně ovládl tuto skupinu s patnácti body a závěrečný neúspěch mu vůbec vadit nemusí.

AZ se dostalo do vedení ze své první vážnější akce v 7. minutě, kdy dokázal skórovat Ben Rienstra. Ten využil špatné rozehrávky soupeře a dostal se až před hranici pokutového území, odkud si přehodil balón na levačku a poté své sólo zakončil přesnou střelou k tyči. O čtyři minuty později mohl přidat druhý domácí gól Mühren, který využil dlouhého nákopu Johanssona a následné teče Weghorsta, ale jeho následný pokus byl zablokován.

Po půl hodině hry mohl ruský výběr srovnat, když to na pravé straně skvěle udělal Dzjuba a poté nahrával pod sebe na penaltový puntík k nabíhajícímu Giulianovi, jehož pokus dokázal brankář Rochet zázračně vyrazit před sebe. Domácí zvýšili svůj náskok dvě minuty před přestávkou, prosadil se Ridgecian Haps. Ten po rychlé akci a následné přihrávky od Muarema Tankoviče obelstil Aňukova a zamířil milimetrově ke vzdálenější tyči - 2:0.

V poslední minutě první půle ještě napálil Mühren tyč, následná dorážka Bel Hassaniho byla sražena na rohový kop. Hosté se vrátili do hry o bodový zisk v 58. minutě. Po Žirkově přenesení hry převzal balón Aňukov a naservíroval ho Giulianovi, jenž tvrdou ranou zaznamenal šestý gól v šestém utkání letošního ročníku Evropské ligy. Domácí se znovu dostali do dvoubrankového vedení za dalších deset minut.

Ve středu hřiště sebral balón Tankovič, poté udělal kličku a nádhernou ranou s pomocí břevna překonal bezmocného gólmana Lodygina. V zajímavém duelu se hosté prosadili ještě jednou. Ruský výběr opět snižoval na rozdíl jedné branky v 80. minutě, kdy se do šestnáctky soupeře prodral Kokorin a adresoval svou přihrávku před branku. Tam nešťastně zasáhl balón Stijn Wuytens a zamířil do vlastní sítě. Nicméně hosté se už na více nezmohli.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, az.nl

Komentáře (7)

Přidat komentář
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
pawelFCB

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

šachtar může, ale zenit to pustí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele