základní skupiny - skupina F, 4. kolo
03.11.2016 19:00 CET
5 : 3
(3:1)

Reportáž

Aduriz pěti góly zničil Genk

Aritz Aduriz možná není nejmladší, ale když má den, umí skoro zázraky. Před dnešním duelem sice nevstřelil v Evropské lize v rámci letošního ročníku ani gól, ale po dnešním duelu je prozatím nejlepším střelcem. Stačil mu k tomu jeden duel s obranou Genku, kterou pokořil pětkrát.

V superhrdinském filmu Avengers je následující dialog: "We Have Army." "We Have Hulk". Dnes by se tato věta mohla stát synonymem celého utkání mezi hosty z Genku a domácím Bilbaem. S tím rozdílem, že nezezelená vědec Bruce Banner, nýbrž střelec Aritz Aduriz. Po skončení utkání mezi Bilbaem a Genkem totiž oba tábory šeptají jedno jméno - to jeho. Aduriz se opět předvedl a nasázel soupeři pět gólů!

Řádit začal už v osmé minutě. Centrovaný míč našel ve vápně Raúla Garcíu, ten odhlavičkoval do malého vápna, kde se ocitl právě Aduriz. U míče byl dřív než brankář Marco Bizot a malý okamžik mu stačil k tomu, aby píchl balon do sítě - 1:0.

O pár minut později podrazil Castagne ve vápně hostí rychlíka Ikera Muniaína, který se ochotně sesul k zemi. Následovala penalta, kterou s přehledem proměnil veterán Aduriz a Bilbao se dostávalo do laufu. Brankář Bizot šel na opačnou stranu, takže se mohl jen smutně ohlédnout.

Aby to Bilbao nemělo zase tak jednoduché a nehrozilo, že domácí přestanou hrát, hosté jim situaci trochu opepřili. Pozuelo našel krásně načasovanou přihrávkou do uličky nabíhajícího Leona Baileyho, který i přes stínové bránění obránce Bilbaa stihl zakončit přes padajícího Iaga Herrerína a snížil - 2:1.

Pozuelo krátce před koncem první půle málem šokoval San Mamés, když se prodral přes obránce Bilbaa a vystřelil těsně nad. Dalo by se říct, že hosty dnes srazily penalty. Před odchodem od šaten fauloval hostující Omar Colley Raúla Garcíu a sudí Atkinson pískal druhou penaltu! Její exekuci si vzal na starost opět Aduriz a měl na svědomí hattrick! Ten vypálil hodně nebezpečně také těsně po změně stran, ale tentokrát neměl štěstí.

Pak se ke slovu dostal také Genk, který se sice nehnal do útoku tak často, ale když už, bylo z toho vždy nebezpečno. Castagne posunul míč na Buffela a ten odcentroval do šestnáctky. V ní si nejlépe poradil Onyinye Ndidi a skóroval! Ani to však nebylo vše, protože festival šancí pokračoval. Dvakrát se zastřeloval Aduriz, potřetí mu do rány vlétl bránící hráč. Brankáře Bizota pak nepřekonal Raúl García. Souzeno to bylo jen jednomu hráči.

Jako tank si počínal opět Aritz Aduriz, když si naběhl na parádní kolmou přihrávku, která ho vyslala do samostatného úniku. Hosté ve zběsilém konci utkání kontrovali průnikem mladého talentu Baileyho, který si pohrál s obranou soupeře a předložil balon Sušićovi - 4:3. Aby byl rozdíl mezi oběma celky zasloužený a ještě zřetelnější, kopala se ještě jedna penalta. Ndidi podrazil ve vápně Williamse, za což Atkinson pískal další pokutový kop. A protože se k němu postavil vy-víte-kdo, Bilbao doma deklasovalo Genk 5:3 a Aduriz se stal hrdinou.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
Messiáš

3:0

Reagovat
mickey mouse

Aduriz

Reagovat
smazaný uživatel

Aduriz pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

Naric naduril celemu genku

Reagovat
salaminoo

one man show, dobře on

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Hattrick z penalty?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele