základní skupiny - skupina E
26.11.2015 21:05 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Villarreal CF - Rapid Vídeň 1:0

Villarreal oplatil Rapidu Vídeň porážku z úvodního kola skupiny a po výhře 1:0 se svému rakouskému soupeři vyrovnal na čele tabulky se ziskem dvanácti bodů. O jedinou branku utkání se postaral dvanáct minut před koncem kapitán Bruno. Netřeba dodávat, že oba celky již mají postup do jarní vyřazovací fáze zajištěn.

Pro rakouský celek šlo o jubilejní dvě stě padesáté vystoupení na poli evropských pohárů, stylovým výsledkem jej však vídeňští neozdobili. Na zmíněnou trefu Bruna Soriana mohl záhy odpovědět Stefan Stangl, jenže svou střelu z bezprostřední blízkosti nedokázal nasměřovat mezi tři tyče. Villarreal tak pokračuje ve své vítězné sérii a v posledním kole skupinové fáze zavítá na půdu Viktorie Plzeň, která už bude hrát snad jen o čest a koeficient. Rapid se ve stejný čas doma utká s Dinamem Minsk.

Domácí vstoupili do utkání pozitivně a Dennis Suárez na levé straně hřiště přímo hýřil aktivitou. Nebýt statečného zákroku Jana Novoty, povedlo by se prolomit bezbrankový stav Cédricovi Bakambuovi. Tentýž hráče posléze na konci první půle zahodil i další příležitost skórovat z bezprostřední blízkosti a po změně stran na nemohoucnost Villarrealu v zakončení navázal také Roberto Soldado dvěma střeleckými pokusy, které ke smůle domácích prosvištěly vždy těsně vedle.

Do třetice měl Soldado ke gólu snad vůbec nejblíže - jeho rána zblízka po Novotově zákroku při pokusu Samúa však skončila jen na brankové konstrukci. Necelou čtvrthodinu před koncem se ale domácí přece jen dočkali zaslouženého vedení. Suárezův rohový kop doletěl bezpečně k Brunovi, jenž s ledovým klidem umístil míč do levého dolního rohu branky, a bylo vymalováno.

Přesto se právě po úvodní brance utkání dostali k ojedinělé gólové šanci i hosté, to by však Stangl po svém odvážném průniku středem hřiště musel na dlouhou nohu zamířit přesněji a trefit branku. Rapid ovšem již s výsledkem nic udělat nedokázal a jeho stoprocentní bilance je tím pádem v tahu. Oba celky budou v posledním kole skupiny hrát o relativně výhodnější první místo.

Autor: Martin Kantor / goal.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
vanGomm

Tip 1x.S velkou pravděpodobností příjde první ztráta Rapidu,ale oni už stejně postupují.

Reagovat
smazaný uživatel

S remizou budou oba spokojeni....tip X....1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
Lorcan

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele