předkola - 4. předkolo - 1. zápasy
20.08.2015 20:50 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Plzeň porazila Vojvodinu 3:0 a nakročila k postupu

Viktoria Plzeň v domácím prostředí potvrdila roli favorita a srbskou Vojvodinu Novi Sad porazila jednoznačně 3:0. Svěřenci Karla Krejčího byli po celé utkání lepším týmem, což postupně dokázali přetavit i v góly. Dvakrát se prosadil Jan Kopic, jednu branku přidal Ondřej Vaněk.

Zaplněná Doosan Aréna se těšila na to, že jejich oblíbenci budou pod staronovými trenéry předvádět opět takový fotbal, na jaký byli fanoušci zvyklí pod Pavlem Vrbou. A nutno dodat, že se jejich očekávání naplnilo. Viktorka předváděla rychlý, útočný fotbal s výraznou podporou krajních obránců a k tomu přidala spoustu signálů po standardních situacích.

První velkou možnost ke skórování měl Patrik Hrošovský, jenž se po zpětné přihrávce Limberského ocitl osamocen pár metrů od brány, míč však netrefil ideálně a ten i kvůli teči jednoho z obránců zamířil vedle. Plzeňští se dostali do vedení o pár minut později. Kovaříkův centr od rohového praporku zamířil na Rajtorala číhajícího mimo vápno, jehož nepovedená střela se stala skvělou přihrávkou na Kopice, jenž z halfvoleje otevřel skóre.

Domácí mohli ještě do přestávky přidat další góly. Obrovskou příležitost měl Kolář, jenž se po nádherné přihrávce od Ďuriše natlačil před obránce, v tísni ale zakončoval mimo. Těsně před koncem prvního poločasu se ještě blýskl nádhernou ranou z třiceti metrů Ondřej Vaněk a zkušený brankář Žakula měl co dělat, aby balón dostal do bezpečí.

Vaněk se nicméně dočkal pár minut po příchodu z kabin. Po přiťuknutí Koláře se odchovanec pražské Slavie znovu náramně opřel do míče a jeho projektil ještě přizvedl do nechytatelné výšky jeden z blokujících obránců - 2:0.

V 72. minutě se ve velké šanci po dalším skvělém centru Kovaříka ocitl Michal Ďuriš, který dnes dostal přednost před Mahmutovićem a Holendou, jenomže Srdan Žakula předvedl vynikající zákrok. Třetího gólu se plzeňští příznivci dočkali osm minut před koncem. Střídající Petržela se brilantně prosmýkl po pravé straně, přihrál Kopicovi a ten si bez větších problému připsal svoji druhou trefu v zápase.

Více gólů už nepadlo, Plzeň si na rozdíl od předchozích utkání závěr pohlídala a do odvety si veze velmi lukrativní náskok. Postup do základní skupiny Evropské ligy je na dosah.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (310)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele