1/16 finále - odvety
25.02.2016 21:05 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Neapol vypadla, Villarrealu stačila remíza

Jeden z velkých favoritů na finálový souboj je z kola venku. Neapol, která suverénně prošla základními skupinami, nedokázala doma porazit Villarreal a španělský celek díky remíze na půdě soupeře postupuje do další fáze Evropské ligy.

Po Vesuvem je teď neveselo, truchlivo. Domácí fanoušci věřili tažení v Evropské lize a těšili se, že jejich svěřenci třeba dokráčí až do finále. Jenže nakonec se loučí velmi brzy. Jejich katem se stal španělský Villarreal, který domácí senzačně vyřadil díky lepšímu domácímu skóre. Neapol šla do utkání na stadionu San Paolo s vědomím, že musí dotahovat skóre ze Španělska. To se jí dařilo, protože už v 17. minutě se prosadil Marek Hamšík. Jenže ve druhé půli se trefil také Villarreal krásnou brankou Tomáse Piny a postupuje!

Trenér Maurizio Sarri nechtěl nic riskovat a místo náhradní sestavy, kterou často do pohárových utkání posílá, postavil skvělou útočnou trojici v podání Lorenza Insigneho, Driese Mertense a především kanonýra Gonzala Higuaína. Ten hraje v životní formě a měl být hlavním trumfem Partenopei. Villarreal tradičně vyrukoval v nejsilnějším možném rozestavení s Bakambuem a Soldadem na hrotu, místo zbylo i na mladíka Denise Suáreze, který měl na svědomí jedinou branku minulého duelu.

Jako první málem zahrozila Žlutá ponorka, protože se k hlavičce ve vápně Neapole dostal obránce Mateo Musacchio. Jeho podivně odražený balon však skončil těsně nad břevnem brankáře Reiny. Na druhé straně poslal pěkný centr do vápna Mertens, ale Aréola měl k míči o kousek blíž než Gonzalo Higuaín a míč sebral. Neapol hrála s Villarrealem otevřenou partii a hrozily obě strany. Za domácí si to mezi obránce namířil Higuaín, jenže stál v ofsajdu. Hosté využili náběhu Bakambua, jenže ani on nebyl úspěšný.

Ve 14. minutě obránci Neapole marně stíhali rozběhnutého Bakambua, který však ztroskotal na skvělém zákroku brankáře Pepeho Reiny! Žlutá ponorka ale rozhodně neplánovala bránit těsný náskok z prvního duelu a dávala o sobě hodně hlasitě vědět. Byli to ale paradoxně domácí, kteří se ujali vedení. Obránci Villarrealu sice odvrátili míč směřující na Higuaína, jenže ten se dostal k nohám Marka Hamšíka. Zkušený slovenský záložník z první trefil fantasticky a Neapol vedla!

Neapol byla jako politá živou vodou a její hráči se drali dopředu. Často je však při tom zastavoval praporek pomezního sudího, což se pochopitelně nelíbilo trenéru Sarrimu. Jako v případě Lorenza Insigneho. Neapol tlačila svého soka a s další hlavičkou přispěchal obránce Vlad Chiricheş. Tři minuty před koncem první půle málem pomohl ke skórování Neapoli Mateo Musacchio, který srazil centr od Mertense na vlastní tyč!

Samotný Dries Mertens se pak rozhodl pro zakončení a tyč jen velmi těsně minul! Neapol vlétla na soupeře také ve druhém poločase. Nejprve hlavičkoval vysoký obránce Raul Albiol nad bránu Aréoly. Deset minut po změně stran se ukázal opět nebezpečný Dries Mertens, který po krásné induividuální akci oslovoval Marka Hamšíka. Tomu však pár kroků k zakončení přeci jen chybělo. Pak se osmělili také hosté, jenže před Bakambuem sebral v poslední chvíli míč Pepe Reina!

Stadion však utichl poté, co Denis Suárez našel volnějšího Tomáse Pinu a ten si přehodil míč do ještě ostřejšího úhlu na vápně. Pak vyslal balon ke vzdálenější tyči brankáře Reiny a ten jen zkoprněle pozoroval, jak letí do sítě - 1:1 a Neapol v tuto chvíli musela vstřelit dvě branky.

Neapol to věděla a zasypala Aréolu dalšími pokusy. Skvěle pálil Lorenzo Insigne a Aréola musel vytáhnout parádní zákrok. Insigne to zkusil také pár minut před koncem. To už vytáhl trenér Sarri veškerá esa, která měl v rukávu. Ani to ale nestačilo a v posledních minutách hrála Neapol v křeči. Je tak dalším favoritem, který končí.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
KingMaster13

3:1 pojďme Napoli

Reagovat
Shevchenko

1:0 a děj se vůle boží.

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0, prodl. 0:1

Reagovat
Houfi

Co má znamenat předběžná sestava Neapole? Ví někdo něco..?

Reagovat
smazaný uživatel

Remiza

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 pp

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
CR7RONALDO

Marekiaro !

Reagovat
smazaný uživatel

Remizka a penizky su doma

Reagovat
Elliasson

Reagovat
Largo

Kolik ti to hodilo?

Reagovat
smazaný uživatel

pome vyhrát ligu, EL sere pes

Reagovat
M11

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele