1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2016 21:05 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Sporting CP - Bayer Leverkusen 0:1

Německý Bayer Leverkusen dokázal překvapit vedoucí tým portugalské nejvyšší soutěže a na jeho půdě ho porazil nejtěsnějším poměrem 1:0, výrazně se tak přiblížil postupu do osmifinále Evropské ligy. Jediná branka byla k vidění po pětadvaceti odehraných minutách, domácím zkomplikovalo šance na vyrovnání vyloučení Rúbena Semeda zhruba čtvrthodiny před koncem. Na Sporting tak čeká velmi nelehká odveta na půdě německého výběru.

Hosté vstoupili do duelu velmi aktivně a už po čtvrthodině hry se mohli dostat do vedení. Po přímém volném kopu Çalhanoğla z pravé strany se těsně před hranici brankového území uvolnil osamocený Toprak, ale hlavou z ideální pozice zamířil zhruba metr nad horní tyčku. V 18. minutě se do první větší možnosti dostali domácí. Na levém křídle se uvolnil Gutiérrez a do běhu přihrál Jeffersonovi, jehož tvrdou ránu z první vyrazil gólman Leno do strany.

O osm minut poději udeřil Leverkusen, jedinou branku tohoto duel vsítil Karim Bellarabi. Po rychlé akci odcentroval z pravého křídla Jedvaj a na zadní tyči našel zcela volného Bellarabiho, který zblízka v pádu nakonec usměrnil míč k bližší tyči. Domácí byli touto nečekanou trefou ve vlastní síti hodně opařeni a v ofenzívě se jim nedařilo, Bayer díky skvělé defenzívě dlouhou nepouštěl soupeře ke svému brankáři.

Naopak sám se snažil přidat druhý gól, k němu byl blízko po necelé hodině hry. Po dalším přímém volném kopu Çalhanoğla z pravé strany si ke vzdálenější tyči naběhl Mehmedi, avšak zblízka gólmana Patrícia nepřekonal, ten brilantně odvrátil balón na rohový kop. V 65. minutě to udělal skvěle Kießling a uvolnil se na levé straně šestnáctky, po souboji se Semedem upadl, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá.

Nicméně Semedo nakonec na svou hru často za hranicí pravidel doplatil v 74. minutě, kdy hodně nevybíravým způsobem v blízkosti půlící čáry podrazil Bellarabiho a po druhé žluté kartě musel předčasně odejít do sprch. O tři minuty později mohl zvýšit vedení Leverkusenu Mehmedi, který se po rychlé akci uvolnil na levé straně a tvrdě vypálil přímo pod horní tyčku, další skvělý zákrok ze svého repertoáru musel vytáhnout Patrício. A když v 87. minutě napálil Bellarabi ze střední vzdálenosti pravou tyč po nezištné ráně, tak se výsledek zápasu již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, uefa.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip X....1:1

Reagovat
KingMaster13

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

těsná výhra 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Werkrider

Reagovat
Marv

0:0

Reagovat
FC Porto FC

Tak ať se teď Sporting předvede

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Bayernista18

2 : 4.

Reagovat
Bastaron

1:1

Reagovat
Hiko

2:0 by bylo fajn

Reagovat
Hiko

Reagovat
Werkrider

Reagovat
smazaný uživatel

prej "dokázal překvapit" to co za experta psalo

Reagovat
Han střelil první

Buďme rádi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele