základní skupiny - skupina H
17.09.2015 21:05 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Skënderbeu Korça - Beşiktaş JK 0:1

Besiktas zvládl hodně nepříjemnou zkoušku na úvod a z půdy Skënderbeu Korcë si díky jediné brance Josého Sosy odvezl domů tři body. Domácí se proti favoritovi drželi statečně, nakonec ale byla jejich premiéra v základních skupinách Evropské ligy neúspěšná. Albánský celek je aktuálně na třetím místě tabulky, zatímco soupeř na druhém.

První větší šanci utkání si vytvořili svěřenci Mirela Josy zásluhou přímého volného kopu Shkëmbiho, který se svou přízemní střelou nebyl úvodnímu gólu zápasu vyloženě daleko. Na druhé straně se snažil prosadit Ricardo Quaresma, ovšem brankář Shehi dokázal jeho možnost zlikvidovat. Až ve 28. minutě udeřili hosté.

Tosun sklepl balón hlavou na pravou stranu na Josého Sosu, jenž na nic nečekal a tvrdým přízemním pokusem prostřelil Shehiho. Od té chvíle se Besiktas zkušeně zaměřil především na pevnou defenzívu a soupeře do tlaku v žádném případě nepustil. Prosadit se navíc mohl ještě Tosun, nevyzrál ale na Shehiho.

Ani po přestávce se obrázek hry příliš nezměnil. Tým Senola Günese držel bez větších problémů jednobrankový náskok, Skënderbeu toho směrem dopředu moc neukázal. V 57. minutě se do další dobré příležitosti dostal José Sosa, jenže z dobré pozice zamířil jen nad Shehiho svatyni.

Domácí se o pár chvil později přece mohli radovat z vysněného vyrovnání. Olayinka v šestnáctce zkoušel skórovat patičkou a jeho řešení situace nebylo vůbec špatné. Nicméně hostující brankář Zengin zasahovat nemusel, neboť snažení nigerijského útočníka vyústilo pouze nepřesnou střelou těsně vedle tyče.

Také Berisha vyzkoušel pozornost Zengina, ten ovšem jeho pokus dokázal vyrazit do bezpečí. Náhradník Töre mohl Besiktasi ušetřit nervy, kdyby byl sám před Shehim úspěšnější v koncovce, nakonec však hosté nemuseli litovat, neboť na trefu Sosy již jejich sok v závěru utkání reagovat nedokázal.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Remíz / Besiktas

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pyroman

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

turci umí vybouchnout kdykoliv, ale dneska snad ne, Besiktas má v lize dobrou formu. 1:2

Reagovat
pedro-pedro

1:1 besiktas soupeře podcení a zápas spíše odchodí

Reagovat
smazaný uživatel

Škanderby se tu ocitli čirou náhodou,což ukážou už dnes. 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2...0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele