základní skupiny - skupina E
17.09.2015 19:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Rapid Vídeň - Villarreal CF 2:1

Rapid Vídeň si možná trochu překvapivě poradil s hosty z Villarrealu a na domácí půdě si připsal první tři body do tabulky základní skupiny Evropské ligy. Villarreal se sice díky Baptistaovi dostal do vedení, ale během pěti minut ve druhé půli o něj přišel. Prosadili se Schwab a Hofmann.

Villarreal poslal na hřiště od prvních minut Soriana, dos Santose, Denise Suáreze a Samuela v záložní řadě, o ofenzívu se starali Adrián López a Leo Baptistao. Startu se dočkal i zkušený stoper Daniele Bonera. Domácí vsadili na brankáře Novotu a dvojici defenzivních záložníků Grahović a Schwab. Jediným hrotovým útočníkem byl Prosenik, kterého podporovali Schaub, Hofmann a Kainz.

První minuty střetnutí byly velmi opatrné, neboť ani jeden z celků nechtěl udělat chybu jako první. Domácí Rapid tlačil Villarreal, ale dostal se jen k několika rohovým kopům. Hosté z La Ligy se pokusili o rychlou kombinaci, kterou založil Bonera dlouhým pasem na Baptistaa, jenže tomu míč nesedl. Od prvních minut byl hodně aktivní Adrián López, který se jednak snažil o narážečky s Jokićem a Sorianem, především ale pálil. A brankáře Novotu několikrát nepříjemně vystrašil. K přímému ohrožení jeho brány se ale nedostal.

Obránci Villarrealu neměli příliš mnoho práce a v klidu zvládali odklízet střely soupeře mimo nebezpečí. Po chybě Paveliće však mohlo být horko na druhé straně, když Soriano našel dlouhým pasem Adriana Lópeze a ten v čisté gólové šanci neuvěřitelně přestřelil! Tlak Villarrealu sílil, jenže ztroskotal na nepřesnosti. Velký podíl na tom, že se obrana Rapidu necítila dobře, měl rychlý Jonathan dos Santos, který neustále napadal rozehrávku domácích a centroval na volnější spoluhráče.

K ohrožení branky soupeře se dostal i Rapid. Levý obránce Stangl dostal dost prostoru a skvělým centrem našel Philippa Prosenika. Ten však ve velké šanci selhal a namířil balon vedle! Rapid Vídeň měl problémy především s centry ze strany. Další takový posílal před jeho bránu Jokić a hledal jím Adriana Lópeze, kterému však míč utekl v tu nejnevhodnější chvíli. Utkání nepostrádalo rytmus a emoce byly k vidění hodně často - zvláště tehdy, kdy Grahovaće nechtěně nakopl Leo Baptistao - ale scházelo mu to hlavní. Góly.

Vstřelit jej se snažil také Louis Schaub, který však narazil na pozorného obránce Ruize. Villarreal byl od začátku aktivnějším týmem a dostalo se mu za to náležité odměny. Těsně před koncem první půle ho totiž dostal do vedení Leo Baptistao. Ten byl po celý první poločas aktivním a nyní se dostal k centru od Rukaviny. Baptistao měl sice těžkou pozici, ale přesto hlavičkou přesně zamířil a skóroval! Rapid Vídeň musel přidat, pokud chtěl z dnešního utkání vytěžit nějaké body. Na stadionu Ernsta Happela to dnes žádná ofenzivní smršť nebyla.

Do druhého poločasu už v dresu Villarrealu nenastoupil křídelník Samu, na jehož místě se nově pohyboval Samuel Castillejo. Villarreal se hned zkraje druhého dějství dostal k míči, Denis Suárez přenechal míč Adriánu Lópezovi a ten našel Castilleja. Jeho ránu však zablokovala obrana domácích. A možná to byl klíčový moment, protože hned z dalšího protiútoku se Rapid dočkal! Standardní situace po faulu Bonery se ujal Hofmann, který našel přesným pasem Schwaba a ten míč poslal do sítě - 1:1.

Sotva se Villarreal trochu rozkoukal, už prohrával! Neuvěřitelný obrat totiž dokonal Steffen Hofmann, který se prosadil z pokutového kopu nařízeného za ruku ve vápně! Během tří minut domácí dali dvě branky a zcela otočili vývoj zápasu ve svůj prospěch!

Po hodině hry mohl Villarreal srovnat díky Leu Baptistaovi, který dostal skvělou nahrávku od Denise Suáreze. Baptistao však v další skvělé šanci střílel mimo! K další zajímavé střele ze střední vzdálenosti se odhodlal Florian Kainz, který pálil jen těsně vedle! V zájmu posílení ofenzívy se na hřiště dostal také hostující útočník Cédric Bakambu. Tomu se přestup do La Ligy vyloženě povedl a po třech kolech má na kontě stejný počet branek. Dvacet minut před koncem utkání střídal Kainz a na jeho místě se objevil Huspek. Villarrealu nelze upřít snahu vyrovnat, ale stále mu něco scházelo. Patnáct minut před koncem zajímavě centroval Baptistao, ale neohrozil bránu domácích.

Na posledních deset minut se na hřiště dostal Nahuel Leiva, který střídal unaveného Denise Suáreze. V závěru utkání se Villarreal dostával do tlaku jen těžko, protože domácí skvěle zvládali bránění a míč příliš často neztráceli. Poslední velkou šanci spálil Samuel Castillejo, který po rohovém kopu pálil vysoko nad bránu! Drtivý tlak, který zahájila Ponorka, se s úspěchem nesetkala. K zajímavé střele se ještě dostal dos Santos, jenže brankář Novota předvedl famózní zákrok a míč vyrazil. Rapid výhru 2:1 tak už nepustil!

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, goal.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
Houfi

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Oba týmy dají gól

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jenculko

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4 a vice branek ;)

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Co myslíte, bude hrát Jelic?

Reagovat
jenculko

Podla mna Alar bude zacinat. Vlastne ani neviem ci moze Jelic hrat ked uz hral za Zilinu

Reagovat
smazaný uživatel

Může určitě, předkola se nepočítají.

Reagovat
jenculko

aha tak nebol som isty jak to je lebo po prestupe v rozhovore povedal ze este ani on sam nevie ci moze v EL hrat za Rapid :)

Reagovat
pedro-pedro

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Rapid odchodu střelce nezabranil,a to se ukáže jako špatná věc.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...2:2

Reagovat
iamek

108 euro za listek? To me Manche vysel na min :-D

Reagovat
jenculko

za tolko davaju na vsetky 3 domace zapasy listky :)

Reagovat
iamek

Tak to pak jo :-) . Trosku me to zarazilo jak jsem to tam videl :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Rapid ma letos formici jak hrom

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele