základní skupiny - skupina J
01.10.2015 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Qarabağ Ağdam - RSC Anderlecht 1:0

Hráči ázerbájdžánského Karabachu dokázali v domácím prostředí překvapit silný belgický Anderlecht Brusel a na konto si připsali své první vítězství v základní skupině v poměru 1:0. V tabulce skupiny J se tak po úvodní porážce s anglickým Tottenhamem posunuli na druhé místo se třemi body, belgický výběr naopak po cenné remíze s francouzským Monakem zaváhal a krčí se na čtvrté pozici s jediným bodem na kontě.

Domácí rozhodli o svém vítězství zhruba deset minut před přestávkou. V druhém poločase se hosté dostali do několika dobrých možností, jenže ani jednu proměnit nedokázali. V první půlhodině Anderlecht tvořil hru a měl navrch, nicméně jejich snaha končila buď na dobře organizované obraně soupeře nebo kvůli nepřesné rozehrávce. Poté za zmínku stojí hlavička Mbodjiho z osmi metrů, který zcela sám z osmi metrů poslal míč do náruče gólmana Šehiče.

Karabach vsítil jedinou branku v tomto střetnutí ve 36. minutě. Skvělou individuální akci předvedl Richard Almeida, který posléze vypálil z dobrých třiceti metrů a jeho přízemní pokus skočil těsně před brankářem Protem přímo k levé tyči, hostující strážce si tento moment rozhodně za rámeček nedá. Anderlecht po změně stran postupně zvyšoval svůj tlak, do obrovských možností se ale dostával až ve druhé polovině druhého poločasu.

Nejprve v 68. minutě po rohovém kopu z pravé strany skončila střela Mbodjiho u Ezekiela, který kostrbatě vystřelil ze tří metrů. Gólman Šehič fantasticky vyrazil jeho střelu a na brankové čáře pak odkopl balón do bezpečí jeden z domácích hráčů. O pár minut později znovu po rohovém kopu hlavičkoval Mbodji a Ezekiel předvedl velmi efektivní nůžky, brankář Šehič famózním zákrokem na brankové čáře i tentokráte zabránil jistému gólu.

Zhruba čtvrthodiny před koncem měl Karabach velké štěstí, když po přihrávce Ezekiela chyběl krok ke střele do prázdné branky nabíhajícímu Okakovi. Domácí mohli pojistit svůj náskok v 80. minutě. Po zpětné nahrávce Reynalda střílel z deseti metrů Garajev a obránce Deschacht ztečoval jeho pokus těsně vedle levé tyče.

Anderlecht se v závěrečné desetiminutovce do žádné gólovky již nedostal, naopak v první nastavené minutě z jasné pozice netrefil prostor tří tyčí Almeida. Domácím to však vadit nemuselo a po závěrečném hvizdu mohutně oslavovali historický úspěch.

Autor: Viktor Sandev

Komentáře (10)

Přidat komentář
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X ... 1:1

Reagovat
HullCity

V Baku se utká s Karabachem Agdam, úplným novicem, co se základních skupin týče. Vážně?

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Karabach je otloukánkam skupiny,ale tady se rozhodně nezesměšní.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele