1/16 finále - odvety
25.02.2016 21:05 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Molde FK - Sevilla FC 1:0

Molde v domácí odvetě porazilo španělskou Sevillu, ale postupuje právě ona. V domácím utkání si totiž vytvořila náskok tří branek, což jí nakonec i přes prohru na půdě soupeře stačilo k postupu. Domácí ale rozhodně ostudu neudělali.

Sevilla nakonec z Norska odjíždí poražena, přesto ale v dobrém rozmaru. Navzdory výsledku totiž postoupila do další fáze EL a může se těšit, koho jí los přidělí jako dalšího protivníka. Klíčové bylo první utkání ve Španělsku, protože v něm Sevilla vyhrála o tři branky. Čtvrteční porážka o jednu branku ji tak nemusí moc trápit. Do hry nastoupila většina hostujících opor včetně Konopljanky, Llorenteho, Banegy nebo Kolodziejczaka.

V úvodních minutách se o kombinační hru hodně snažila dvojice Banega - Reyes. Ti dobře veděli, jak moc nebezpečný může pro soupeře být Fernando Llorente coby urostlý útočník a skvělý hlavičkář. Proto jej zásobovali dostatečným množstvím centrovaných míčů. Jenže i domácí obránci dobře věděli, co se stane, když nechají Llorenteho osamoceného. A protože mají pro strach uděláno, pokrývali jej velmi rychle.

Domácí postupně vystrkovali růžky a také oni ukázali, že nehodlají složit zbraně. Elyounoussi založil rychlý protiútok domácích, před šestnáctkou si narazil s Moströmem, jenže ten mu míč vrátil až příliš rychle. Je pravda, že Sevilla nejspíš hodně zaostávala za očekáváním a příliš se vpřed nehnala. Snad až deset minut před koncem prvního poločasu napřáhl z větší vzdálenosti argentinský záložník Éver Banega a jeho ránu zastavilo až břevno!

To jako by probudilo domácí, kteří se ihned vrhli do útoku. A dobře udělali, protože o pět minut později konečně rozjásali nadšený Aker Stadion. Centr do vápna se od hlavy Kolodziejczaka odrazil k nohám Eirika Hestada, který si jej zpracoval a poslal jej přímo k tyči! Sevilla tak náhle prohrávala o jeden gól a domácí měli znovu naději.

Molde se snažilo co nejvíc kontrolovat hru a třeba ještě vstřelit branku, která by zápas řádně zdramatizovala. Mnohem častěji hráči domácího týmu kombinovali a balon soupeři příliš často nepůjčovali. Pozor si ale museli dávat i na zadní vrátka. Ta otevřel Éver Banega, který již pálil za vybíhajícího brankáře, jenže na jeho místě se včas objevil obránce Flo, který míč vyhlavičkoval z čáry! Scházel kousek, aby Sevilla srovnala.

Tři minuty před koncem utkání se mohl stát Hestad ještě slavnějším, protože zachytil špatnou rozehrávku obrany Sevilly a byla z toho téměř gólová situace. Nakonec však obrana Sevilly své zaváhání napravila a zakončujícímu Diopovi scházel krok! Do konce utkání už Sevilla výraznější chybu neudělala. Přesto se jednalo o velký zápas pro norský fotbal. Z postupu se však radovala Sevilla, která tak dál sní sen o dalším finále.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4 2

Reagovat
EverlastD

1:3

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Hiko

Molde se s Evropou rozloučí remízou 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Hiko

Pěkně Molde. Dobré uzavření perfektní pohárové sezony pro Norsko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele