základní skupiny - skupina L
17.09.2015 21:05 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

FK Partizan - AZ Alkmaar 3:2

Hráči Partizanu Bělehrad navázali na dobré vystoupení z předkol Ligy mistrů a v domácím prostředí dokázali porazit favorizovaný holandský Alkmaar po přestřelce 3:2. Partizan měl na dosah základní skupinu Ligy mistrů v závěrečném předkole proti běloruskému BATE, nicméně z tohoto neúspěchu se velmi rychle oklepal a do tabulky Evropské ligy si připsal první tři body zcela zaslouženě.

Poslední srbský zástupce na evropské scéně se dostal do vedení už v 11. minutě zásluhou Aboubakara Oumaroua, který po rohovém kopu z levé strany vyskočil nejvýše a hlavou ze sedmi metrů zamířil do horního levého rohu. V dalších minutách se hrálo z obou stran velmi vyrovnaně, ovšem hosté tvořili hru a nakonec se jim povedlo vyrovnat ve 34. minutě zásluhou Jopa van der Lindena, i když nutno říci, že s trochou štěstí.

Po přímém volném kopu z dobrých pětatřiceti metrů vracel hlavou míč před branku Janssen a ten propadal po sérii odrazů na zadní tyč ke zcela volnému Lindenovi, který zachoval chladnou hlavu a zakončil nad bezmocného gólmana Živkoviče. Vyrovnaný stav vydržel pouhých šest minut, když svůj druhý gól v utkání vsítil Oumarou. Ten využil pasu Vuličeviče z pravé strany a skákavou střelou z deseti metrů uklidil balón k levé tyčce.

Po změně stran hosté podle očekávání přidali a soupeře svírali na vlastní polovině, vyrovnat mohli po hodině hry. Po centru z pravé strany se u vzdálenější tyčky ocitl Gouweleeuw a razantně hlavičkoval, fantastický brankář Živkovič však s vypětím všech sil vyrazil balón na rohový kop. Alkmaar si výrazně zkomplikoval situaci necelou čtvrthodinu před koncem, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Guus Hupperts.

Partizan se mohl definitivně uklidnit v 89. minutě, kdy v přečíslení dostal na půlící čáře parádní přihrávku za obranu Andrija Živkovič a své dlouhé sólo zakončil chladnokrevně podél bezmocného Rocheta - 3:1. Oslabený Alkmaar ještě snížil ve třetí nastavené minutě. Na hranici pokutového území dostal nahrávku Markus Henriksen a krásnou střelou s pomocí tyče rozvlnil síť, ovšem pro hosty přišla tato trefa příliš pozdě.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra domácích

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 zajimavy duel nepozna viteze.

Reagovat
Pyroman

Vyrovnaný zápas, Partizan neprohraje, tipnu 1:1.

Reagovat
pedro-pedro

Partizan to urve 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Neprohra hostí

Reagovat
Pasha

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...1:1

Reagovat
Elliasson

Aboubakar je někde jinda.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzel, nas klasickej vykon v letosni sezone. Nemame utocnika, co by daval goly a navic neuveritelne hori i jindy stabilni defenziva. K tomu kdyz se prida nedisciplinovanost Huppertse, tak nelze ocekavat, ze bychom si sahli byt jen na jeden bod.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele