základní skupiny - skupina C
05.11.2015 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FK Krasnodar - PAOK Soluň 2:1

Hráči ruského Krasnodaru zvládli klíčový zápas o postup s konkurenčním PAOK a zdolali ho v domácím prostředí po výsledku 2:1. V tuto chvíli jsou na druhém místě se sedmi body a za vedoucím Dortmundem zaostávají o tři body, před řeckým protivníkem mají náskok čtyř bodů. K postupu jim stačí jedno vítězství ze dvou zbývajících duelů, Soluni k účasti v jarní fázi nemusejí stačit ani dvě závěrečné případné výhry s Dortmundem a Gabalou.

Úvodní půlhodina byla z pohledu fanouška velmi nezajímavá a ruský celek se dostal do vedení z ničeho nic v 33. minutě. Po rychlém brejku a následném centru z pravé strany pokutového území hlavičkoval z osmi metrů Ari Ferreira a nasměroval svůj pokus kolem gólmana Glikose, který byl naprosto bezmocný. Až do konce úvodního dějství se nic dalšího nestalo, oba dva celky nezměnily svou hru ani po přestávce.

Krasnodar zahrozil až v 65. minutě, kdy se do nadějné možnosti dostával Kalešin, ovšem jeden z bránících hráčů ho dokázal na poslední chvíli zablokovat. O minutu později zahrozil znovu ruský výběr a z této akce nakonec vytěžil druhou rozhodující trefu. Z velké dálky vypálil Kaboré a trefil tyč. Poté se k míči dostal Kalešin a byl v pokutovém území faulován, o nařízené penaltě nemohlo být pochyb.

Balón si postavil Joãozinho a naprosto chladnokrevně zakončil k levé tyči, brankář Glikos zvolil opačnou stranu. V závěrečné dvacetiminutovce PAOK zvýšilo svou aktivitu a vytvořilo si dvě gólové příležitosti. Nejprve v 72. minutě dostal povedený pas za domácí defenzívu Rodrigues a ocitl se v tváří tvář Dikanovi, ten mu však perfektně zmenšil střelecký úhel a v důležitém souboji proti kapverdskému záložníkovi uspěl.

Řecký výběr dokázal snížit v poslední minutě utkání zásluhou Róberta Maka, nicméně to už bylo příliš pozdě. Slovenský čtyřiadvacetiletý záložník si zpracoval těžkou přihrávku na paty z pravé strany a poté z první vypálil, jeho tvrdá rána ze sedmi metrů nakonec skončila v síti. Krasnodar v příštím kole přivítá favorizovaný Dortmund a už si může zajistit postup, PAOK bude živit naději proti Gabale.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Co k tomu dodat,žadny zavratne zajimavy zapas,no necham se prekvapit.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele