základní skupiny - skupina D
17.09.2015 19:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
MCH Arena, Herning

Reportáž

FC Midtjylland - Legia Varšava 1:0

Dánský Midtjyllandu zvládl velmi důležitý zápas s polskou Legií Varšavou a do tabulky si připsal cenné tři body po vítězství 1:0. Utkání nebylo nijak bohaté na vyložené příležitosti a domácí o své výhře rozhodli po hodině hry, kdy do vlastní sítě nešťastně zamířil Michał Kucharczyk. Hosté navíc dohrávali utkání v deseti lidech, když byl po druhé žluté kartě vyloučen v 88. minutě Dominik Furman.

V úvodním poločase se diváci rozhodně nemohli kochat nijak pohlednou hrou, k vidění bylo mnoho osobních soubojů i nepřesností v rozehrávce. Ani jeden celek se za celých pětačtyřicet minut nedostal do gólové šance. Po změně stran se prakticky nic nezměnilo, dánský výběr se v podstatě dostal do vedení velmi šťastně v 60. minutě a od této chvíle musela Legia více útočit. Midtjylland vstřelil svůj jediný gól z přímého volného kopu.

Ten zahrál Poulsen z levé strany a Kucharczyk přizvedl balón hlavou na hranici brankového území. Tam sice číhali dva domácí hráči, ovšem ani jeden se míče nedotkl a ten zapadl přímo k pravé tyči. Hosté mohli vyrovnat zhruba čtvrthodiny před koncem po bleskovém protiútoku. Po elegantní patičce prošel po levém křídle až do pokutového území Guilherme a mířil ke vzdálenější tyčce, ale gólman Andersen předvedl velmi dobrý zákrok.

Dvě minuty před koncem si to namířil mezi dva hráče střídající Onuachu a byl podkopnut ve slibně se rozvíjející šanci Furmanem, který po zásluze odešel po druhé žluté kartě předčasně do sprch. K následnému přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů se postavil Poulsen a kroucenou ranou napálil bližší tyč. Midtjylland zahrozil ještě jednou ve druhé nastavené minutě.

Po brejku se ke střele z úhlu probojoval další střídající hráč Olsson a napálil brankáře Kuciaka, jeho týmu to však příliš vadit nemuselo. Český obránce Filip Novák ve službách dánského mistra odehrál celý zápas. V příštím kole zavítá Midtjylland na půdu belgických Brugg, Legia přivítá vysoce favorizovanou italskou Neapol.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra domácích

Reagovat
smazaný uživatel

Není co řešit.

1-3

Reagovat
tnt03

Tojooooo

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle byl takovej výkřik do tmy. Abych řekl pravdu, tak jsem čekal vyšší prohru.

Reagovat
Pyroman

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
pedro-pedro

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

MydliFidli je přeceňované,dnes doma pouze zpatuje zápas s Legií. 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...2:0

Reagovat
db18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele