základní skupiny - skupina I
05.11.2015 21:05 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

CF Os Belenenses - FC Basilej 0:2

Švýcarská Basilej dokázala napravit minulé senzační zaváhání s portugalským výběrem a tentokráte přistoupila k venkovnímu zápasu zodpovědněji, zvítězila zaslouženě 2:0 a pojistila si vedení ve skupině s devíti body o tři body před Fiorentinou. Výrazně se přiblížila k postupu a stačit ji může bod či dokonce prohra v příštím utkání s italským soupeřem. Belenenses si situaci zkomplikovalo a se čtyřmi body je prozatím poslední čtvrté.

Oba čeští reprezentanti Tomáš Vaclík s Markem Suchým odehráli celé utkání a moc práce neměli, gólman Basileje nemusel za celých devadesát minut čelit ani jedné střele mezi tři tyče. Hosté poprvé zahrozili již v 9. minutě, kdy si Breel Embolo narazil balón se štěstím na hranici pokutového území a poté vystřelil z osmi metrů ke vzdálenější tyče, od ní se následně balón odrazil přímo do náruče gólmana Ventury.

Domácí poprvé a naposledy zahrozili ve 20. minutě, kdy z hranice pokutového území vypálil Tiago Silva a jeho projektil minul pravou tyčku jen o pár decimetrů. Jeden ze dvou důležitých okamžiků čtvrtečního střetnutí se zrodil v předposlední minutě prvního poločasu. Na pravé straně pokutového území upadl po kontaktu s kapitánem Fereirou aktivní Embolo a maďarský rozhodčí Bognár bez váhání nařídil pokutový kop.

Míč si na penaltový puntík postavil kanonýr Marc Janko a už v nastavení pohotově zakončil k levé tyčce, brankář Ventura se hnul na druhou stranu a nemohl dělat nic. Stejný hráč mohl navýšit náskok svého týmu v 52. minutě, jenže po nádherné přihrávce za obranu se dostal příliš blízko k Venturovi a nakonec ho nepřekonal. Basilej pojistila svůj náskok o dvanáct minut později a vytoužené trefy se dočkal nejlepší muž na hřišti Embolo.

Ten po další skvostné přihrávce za domácí defenzívu pronikl do pokutového území, kličkou do pravé strany se zbavil Ventury a poté bez větších problémů uklidil balón po zemi do sítě. V 73. minutě mohl podruhé v zápase skórovat Janko, ale tentokráte jeho střelu z otočky zhruba z jedenácti metrů skvěle vyrazil Ventura. Basilej až do závěrečného hvizdu s přehledem kontrolovala průběh hry a výsledek utkání se tedy již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Suchoš na plac!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele