základní skupiny - skupina C
05.11.2015 19:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - FK Qäbälä 4:0

Tohle snad ani jinak dopadnout nemohlo. Rozjetý Dortmund potvrdil, že jeho tým je o několik tříd jinde než ázerbájdžánská Qabala, a po suverénní domácí výhře 4:0 si s předstihem dvou zápasů zajistil postup do vyřazovací fáze. Největším hrdinou zápasu se stal Henrik Mchitarjan..

Šestadvacetiletý arménský záložník po necelé půlhodině hry připravil úvodní branku pro Marka Reuse; hosté se dokázali bránit náporu přesně 28 minut, zatímco Borussia se pohodlně rozehrála a nakonec udeřila. Reus zpracoval pas svého kolegy a nekompromisní dalekonosnou ránou poprvé překonal gólmana Dawida Pietrzkiewicze.

Ten na dnešní zápas mimochodem nebude vzpomínat zrovna v dobrém. Toto byl přesně příklad utkání, kde se může brankář outsidera vytáhnout skvělými zákroky; jeden takový ostatně Pietrkiewicz vytáhl v závěru první půle proti Mchitarjanovi. Jenže zároveň si nesmíte dovolit udělat chybu. A druhý gól, který těsně před změnou stran vstřelil nejlepší střelec Borussie Pierre-Emerick Aubameyang, se určitě dal chytat. Gabonský forvard se opřel do míče na levém křídle a Pietrzkiewicz si jej nechal proklouznout do brány.

Kouč Thomas Tuchel za rozhodnutého stavu nechal o poločase v kabině střelce první branky Reuse; hru jeho týmu to však nijak neovlivnilo. Nový muž Adnan Januzaj se sice mezi střelce nezapsal, Mchitarjan ale ještě neřekl poslední slovo. Po Schmelzerově pasu jeho střele chyběly centimetry, načež se v další šanci poprvé uvedl i sám Januzaj, jehož ránu hostující gólman bravurně vyrazil na roh. Jenže pak přišel další smolný moment pro Qabalu - z následné standardky totiž si totiž míč hlavou srazil do vlastní sítě Sergej Zenjov.

O tři minuty později se své zasloužené branky dočkal i Mchitarjan - jeho parádní rána zpoza vápna po Piszczekově pasu zapadla přesně pod Pietrzkiewiczovo břevno. Arménský křídelník mohl vstřelit i pátý gól, v 74. minutě ale napálil tyč a s následnou dorážkou si poradil hostující strážce. Ne že by to domácím muselo vadit; outsidera doslova k ničemu nepustili a naprosto v pohodě si dokráčeli pro postupové tři body.

Autor: Dominik Zezula / goal.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
EverlastD

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...4:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Snad dá dneska odpočinout pár oporám. Ramos, Castro, Piszczek, Manni a Adnan by dneska mohli dostat šanci. Pár z nich čekám i v základu. Vidím to na ty první 4 jmenované..

Reagovat
smazaný uživatel

Roman Weidenfeller - Łukasz Piszczek, Sven Bender, Mats Hummels, Marcel Schmelzer - Julian Weigl, Gonzalo Castro "GC 27" - Henrikh Mkhitaryan, Adnan Januzaj, Marco Reus - Pierre-Emerick Aubameyang

Reagovat
smazaný uživatel

Takze ze základu šetří 4 hráči.. To se dá. Jen Ramose je mi líto

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 Qabala zatim v tezke skupine nepredvadi spatne vykony,ale z Vesfálska dnes odjedou s debaklem.

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ako to vyzerá chlapci? Pustil som si Liberec nakoniec, ktorý som ešte v skupine tento rok nevidel.

Reagovat
smazaný uživatel

tak herne to vyzera vyborne akurat premena šancí (Mckhitaryan :D ) ale Reus je vo forme jako prasa :D a o Aubovi ani nehovorim

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda, to som rád. Dikes

Reagovat
smazaný uživatel

Taky zápas nemůžu sledovat.. Ale podle statistik to vypadá zase solidně. A už se taky šetří Auba a Marco. Před derby zatím dobré zprávy

Reagovat
smazaný uživatel

Držení míče 71:29, Střely 31:3, Střely na branku 14:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele