základní skupiny - skupina H
01.10.2015 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Beşiktaş JK - Sporting CP 1:1

V jednom ze šlágrů druhého kola skupinové fáze Evropské ligy udržel istanbulský Besiktas svou neporazitelnost, byť doma se Sportingem Lisabon uhrál pouze remízu 1:1, a i na tento bod se pořádně nadřel. Byli to totiž hosté, kdo si v zápase vypracoval více šancí a šel také zprvu do zaslouženého vedení, které však nakonec umazal po hodině hry Gökhan Töre.

Domácí se přitom těšili dobré formě, neboť v nedělním městském derby dokázali porazit Fenerbahce 3:2, čímž se ujali vedení v turecké lize. Také na poli evropských pohárů Besiktas na úvod nezaváhal a nevyzpytatelné Skenderbeu porazil v Albánii 1:0. Sporting naopak zahájil svou letošní mezinárodní pouť krutou domácí prohrou 3:1 od Lokomotivu Moskva, přesto do utkání vstoupil daleko lépe.

První výjimečnou šanci ujmout se vedení hosté zahodili ve dvanácté minutě. Teofilo Gutiérrez se díky dalekému nákopu dostal za soupeřovu obranu, ovšem tváří v tvář brankáři Zenginovi neuspěl. Čtyři minuty nato však Sporting přece jen zaslouženě bezbrankový stav prolomil. Na centr Matheuse Pereiry z pravé strany si počíhal Bryan Ruiz a bez váhání poslal levačkou nechytatelnou střelu do dolního růžku branky.

S blížícím se koncem první půle měli hosté blízko blizoučko k navýšení svého náskoku, jenže Gutiérrez i tentokrát navzdory příkladné snaze dostat se do zakončení znovu v náběhu za obranu selhal, když svou ránu poslal těsně vedle. Také po změně stran lisabonský celek pokračoval v aktivním napadání rozehrávky soupeře a kolumbijský reprezentant na hrotu jeho útoku měl dokonce šanci do třetice odčinit svá předchozí zaváhání, avšak Gutiérrez Zengina nepřekonal ani tentokrát.

Potrestání za neproměněné šance přišlo záhy. Chytrá patička Josého Sosy připravila palebnou pozici pro Töreho, jenž s ledovým klidem přesně zacílil a brankář Rui Patricio se natahoval marně. Poté mohl dokonce obrat hosty o všechny body Cenk Tosun, ovšem poslal svou ránu o vlásek vedle. Výsledná remíza je tak nejspíše spravedlivým rozuzlením, ale zklamanějším z obou celků bude po zápase jistě Sporting a Teofilo Gutiérrez zvláště.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (10)

Přidat komentář
EverlastD

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
bayern987

3:0 Gomezko se trefí..

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 Zajímavý zápas

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Pyroman

Docela se mi líbí kurz na výhru Besiktase, věřím, že tam Gomezovi něco spadne. 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele