základní skupiny - skupina L
26.11.2015 19:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - FK Partizan 1:2

Hráči nizozemského Alkmaaru nedokázali ani ve svém čtvrtém zápase v řadě v Evropské lize bodovat a srbskému Partizanu podlehli v domácím prostředí po výsledku 1:2. V tabulce skupiny L jsou na posledním čtvrtém místě s pouhými třemi body a v závěrečném duelu na půdě španělského Bilbaa jim už půjde pouze o čest a koeficient, na prozatímní třetí místo Augsburgu se totiž dostat nemohou. Naopak Partizan je jarní fázi velmi blízko.

Díky tříbodovému zisku má na kontě devět bodů a v závěrečném souboji s německým protivníkem si může dovolit prohrát i 0:2 či jakýmkoliv jednobrankovým rozdílem. AZ se dostalo do vedení krátce po změně stran, ovšem hosté dokázali za zhruba čtvrthodiny vyrovnat a rozhodující branku vsítili v předposlední minutě utkání. Úvodní dějství nebylo nijak divácky atraktivní a v podstatě se zrodila jediná vážnější příležitost.

Přesně po dvaceti minutách hry dostal parádní přihrávku na pravou stranu Dabney dos Santos a vystřelil z úhlu na zadní tyč, brankář Kljajič vyrazil balón skvělým zákrokem do bezpečí. Stejný hráč se dokázal prosadit ihned po přestávce v 48. minutě a trefil se právě Dabney. Ten si po střílené přihrávce Brežančiče z levé strany zpracoval míč, elegantně se otočil a skrz několik protihráčů vystřelil ze čtrnácti metrů nádherně do vzdálenějšího horního rohu.

Srbský výběr od této chvíle přidal a využil defenzivní pojetí protivníka, v 65. minutě vyrovnával Aboubakar Oumarou. Z levého křídla odcentroval Ninkovič do středu pokutového území přímo na hlavu Oumaroua, který nikým nehlídán pokořil ze sedmi metrů bezmocného Coutinha. Bělehradský výběr mohl zvýšit své vedení o sedm minut později, oba dva aktéři vyrovnávací trefy si tentokráte své úlohy vyměnili.

Oumarou našel krásnou přízemní kolmicí nabíhajícího Ninkoviče na levé straně šestnáctky a ten se pokusil přelobovat Coutinha, jenže zamířil těsně vedle levé tyče. Alkmaar byl blízko kýžené druhé trefě v 87. minutě, ale po obloučku na hranici brankového území tečoval Luckassen míč mimo tři tyče. O dvě minuty později přišel trest v podobě vítězného gólu Partizanu.

Hlavním strůjcem tohoto momentu byl opět hrdina utkání Oumarou, který se na pravé straně protáhl do pokutového území přes dva protihráče, poté zpětnou přihrávkou našel před brankou volného Andriju Živkoviče a ten střelou po zemi kolem Coutinha rozvlnil síť. V hostujícím kotli v tu chvíli vybouchla obrovská vlna radosti.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, az.nl

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1....2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (popř. 2:2), 01

Reagovat
Tomtaf

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

dneska za tri body pls, tip 3:1

Reagovat
Manau

Na Alkmaar si tak ještě někdy vsadím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

prej jasná jedna

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele