základní skupiny - skupina K
05.11.2015 21:05 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Asteras Tripolis - APOEL Nikósie 2:0

Asteras doma skolil favorizovanější APOEL a posunul se v tabulce skupiny K na třetí místo právě před svého soupeře. Pro domácí to byla vůbec první výhra v rámci základních skupin Evropské ligy. Hosté naopak na řecké půdě určitě zklamali a s jejich šancemi na postup do další fáze to nevypadá úplně dobře.

Je pravda, že tripolisský celek vstoupil do utkání tím nejlepším způsobem, takže se mu od té doby hrálo daleko uvolněněji než soupeři. Podobně jako proti Spartě se i tentokrát ujal vedení už ve 2. minutě tohoto střetnutí. Facundo Bertoglio se ve vápně dostal k míči tak trošku náhodou, ale neváhal ani vteřinu, aby ho usměrnil přesně pod břevno.

Argentinec mohl náskok navýšit v 18. minutě, napřáhl celkem slušně ze střední vzdálenosti, nicméně jeho pokus letěl těsně vedle Watermanovy tyčky. Přitom těsně předtím mohlo být určitě srovnáno. Štilič na levé straně pálil z šestnáctky, nakonec však svou dělovkou trefil pouze brankovou konstrukci.

V první minutě nastavení prvního poločasu pak Asteras navýšil náskok. Mazza na levé straně unikl svým strážcům, centrem na zadní tyč předložil balón Giannouovi a ten ho hlavou i s trochou štěstí dopravil za brankovou čáru. Dvoubrankové manko se pak APOELu po přestávce stáhnout jednoduše nepodařilo.

Kdyby v 51. minutě skóroval z přímého volného kopu Facundo Bertoglio, asi by bylo definitivně po zápase. Nicméně jeho pokus, který přeletěl zeď, nakonec skončil jen vedle. Na druhé straně naopak nebyl od snížení daleko Artymatas, který obdržel míč na hranici ofsajdu, po solidním zpracování ovšem zamířil hodně nad.

Jinak si Asteras celkem bez problémů hlídal dvougólový náskok. Jeho sok toho směrem dopředu opravdu moc nepředvedl a zaslouženě v Tripolisu padl. V 77. minutě museli hosté čelit ještě jedné příležitosti, to když velmi slušně vypálil Mazza, ovšem Waterman si v bráně s tímhle pokusem poradit dokázal.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
EverlastD

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Sparta ten postup nedostane zadarmo.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele