základní skupiny - skupina G
17.09.2015 21:05 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Rosenborg BK 2:2

Evropská scéna jako by byla pro Saint-Étienne zapovězeným územím. Loni Les Verts v Evropské lize zklamali, když získali pouze pět remíz, letos však dle slov kouče Christophe Galtiera byli připraveni začít vyhrávat. Rosenborg vítali s vizitkou týmu, který neztratil body už čtyřikrát v řadě. Nakonec se však musí spokojit s horko těžko vydřenou plichtou 2:2..

"Jestli jsme se v něčem loni poučili, je to fakt, že sbírání remíz vám je v důsledku k ničemu. Guingamp pár zápasů prohrál, v dalších ale zvítězil a postoupil. To je pro nás příklad. Půjdeme tvrdě za výhrou," prohlásil Galtier před výkopem dnešního duelu, a fanoušci věřili, že budou proti papírově nejjednoduššímu soupeři doma konečně moci oslavit pohárové vítězství.

Zpočátku to přitom pro domácí vypadalo opravdu slibně. Už po čtyřech minutách se přes Monneta-Paqueta s Clerkem dostal míč Robertu Berićovi, a slovinský kanonýr, koupený na poslední chvíli za šest milionů eur z Rapidu Vídeň, bez problémů propálil hostujícího gólmana. Les Verts dominovali, vedli a vše vypadalo ideálně.

Místo aby však favorit po vstřelené brance pokračoval v tlaku, stáhl se nepochopitelně do defenzivy a hosté jej brzy vytrestali. Stačilo jim k tomu dvanáct minut a jeden povedený míč za obranu. Na ten si naběhl zakončující Tobias Mikkelsen, reprezentační gólman Ruffier si vybral trochu slabší chvilku, a bylo srovnáno. Pro Les Verts až příliš známý obrázek.

Ve zbytku prvního dějství domácí působili opticky lepším dojmem, ale do šance se ne a ne dostat. Bylo zkrátka až příliš zřetelně znát, že Rosenborg je s remízovým stavem spokojen. A když už někdo zahrozil, byli to spíše hosté, kteří si na dnešek připravili účinnou brejkovou taktiku. V první půli to ještě úspěchem neskončilo, po změně stran však domácí neschopnost vytvořit cokoliv zajímavého dostoupila vrcholu.

Alexander Søderlund, nejlepší střelec Norů, se dnes převtělil do role asistenta - po hodině hry takto parádním pasem vyzval ke skórování Konradsena, ten však ve vyložené šanci zaváhal a pálil vedle. Saint-Étienne se však nepoučilo. Místo utažení šroubů dovolovalo soupeři nadále pronikat až k Ruffierovi, čehož agilní hosté využili jedenáct minut před koncem. Selnäs rozehrál přímý kop, Søderlund hlavou sklepl míč ke Svenssonovi a tomu už nedělalo žádné problémy otočit skóre.

Rosenborg mohl z brejku dokonce přidat i třetí branku, Mikkelsen však v samostatném nájezdu selhal, a tak nakonec Francouzi dostali šanci zachránit si svoji čest. Berić byl čtyři minuty před koncem základní hrací doby faulován ve vápně a k rozehrání pokutového kopu se postavil Nolan Roux, který nezaváhal. Remíza 2:2 však fanouškům Les Verts určitě nestačí..

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

ASSE -1,5

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
Pyroman

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Zkusim prekvapeni. Vyhra Trondheimu

Reagovat
Pasha

2:0

Reagovat
pedro-pedro

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 z teto skupiny může jit dal kdokoliv,a Etienne udela první krůček.

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Hiko

S-E nás podcení - 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...0:0

Reagovat
smazaný uživatel

no druhý gól padol z vymysleného priameho gólu

Reagovat
smazaný uživatel

*kopu

Reagovat
domingo

Stejne to jsou sulini, nevim koho jako chcou v ty skupine porazit.

Reagovat
smazaný uživatel

klasika

Reagovat
smazaný uživatel

jdete doprdele s tolika goly, to mel byt under

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele