základní skupiny - skupina J
22.10.2015 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Monaco - Qarabağ Ağdam 1:0

Monaco se dokázalo oklepat z ligové ztráty s Lyonem a konečně triumfovalo před vlastními fanoušky. Žádná hitparáda to z jeho strany nebyla, ázerbájdžánský outsider Qarabag Agam si ze Stade Louis II odváží pouze těsnou prohru 0:1, i to se ale samozřejmě počítá..

Knížecí klub ve skutečnosti nevstupoval do utkání ve vyloženě nevýhodné pozici - po úvodních remízách s Anderlechtem a Tottenhamem mu dnes k vyšvihnutí na postupové příčky stačila jakákoliv výhra. Nakonec je z toho dokonce průběžné vedení, jelikož Anderlecht si s londýnským soupeřem překvapivě dokázal poradit. Kouč Leonardo Jardim si tak může oddechnout, neboť jeho svěřenci zatím rozhodně nepodávají podobně suverénní výkony jako na jaře.

Monackým zachráncem byl Lacina Traoré, mohutný útočník z Pobřeží slonoviny, který se v Evropské lize prosadil už podruhé; domácí by na něj ale vůbec nemuseli spoléhat, kdyby si Stephan El Shaarawy lépe seřídil mířidla už v první velké šanci v desáté minutě. Poté, co italský křídelník pálil těsně nad, se Qarabag dostal do hry a chvílemi to vypadalo, že Monaco čeká pořádná blamáž: hosté byli nebezpečnější a mohou hovořit i o smůle.

Zejména Samuel Armenteros byl hodně aktivní postavou; to on zahodil první šanci svého týmu, načež domácí gólman Danijel Subašić musel hájit favoritovu čest proti nebezpečné ráně Gary Garajeva a dorážce Richarda de Oliveiry. Poslední slovo měl ale Traoré, jehož křížná rána levačkou ze 70. minuty rozhodla o tom, že body přece jen zůstanou doma. Asistenci si připsal El Shaarawy, který tak vynahradil své úvodní zaváhání.

V závěru mohl vyrovnávat Armenteros, Subašić ale opět odolal, a Monaco se přes nemastný, neslaný výkon nakonec může radovat. V Ligue 1 na první domácí triumf dosud čeká, po dnešku by ale Jardimova ekipa mohla nabrat trochu potřebného sebevědomí.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Uwe háže buly

Zápas dvou defenzivně laděných týmů, který přinese max 1 gól.

Reagovat
Gedofrey

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

s velkým bojem

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

bude to boj, podle mě překvapení 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pyroman

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele