základní skupiny - skupina K
22.10.2015 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

APOEL Nikósie - Asteras Tripolis 2:1

APOEL dokázal po dvou porážkách ve skupině otočit vývoj klíčového duelu s Asterasem, zásluhou Cavenaghiho a Carlaa zaznamenal vůbec první branky v Evropské lize a v tabulce se zařadil na třetí příčku dva body za pražskou Spartu. Hosté se ujali vedení díky Brianovi Lluyovi už v 8. minutě, těsný náskok však neudrželi.

Byl to hodně mizerný start do utkání ze strany kyperského celku. Facundo Bertoglio už po pár minutách ukázal, že technik je to náramný a s míčem to tedy rozhodně umí, na levé straně zamotal obraně domácích hlavu, poslal centr do šestnáctky, kde střelou z voleje zamířil přesně k tyči nabíhající si Lluy.

Asi po dvaceti minutách hry musel rozhodčí Jeskov přerušit utkání, neboť osvětlení stadionu nefungovalo tak, jak má, hráči ani diváci na hřiště moc neviděli. Dá se říci, že právě po tomhle přerušení pak byli domácí už jen lepším týmem. Ve 44. minutě mohl vyrovnat z přímého kopu Efrem, trefil ovšem pouze břevno.

Nakonec se v nastavení prvního dějství okázal prosadit Cavenaghi, bývalá hvězda francouzského Bordeaux, pro něhož to byla již jedenáctá trefa v dresu kyperského klubu. Ten dokázal soupeře potrestat proměněným pokutovým kopem, který byl nařízený za hraní rukou Kourbelise ve vápně.

I ve druhé půli se tripolisský celek spíše jen bránil. Domácí si vytvořili velkou možnost v 58. minutě. Nuno Morais z pravé strany nacentroval do vápna, kam si nabíhal Efrem, jenž zakončoval hlavou, ale ze stoprocentní pozice trefil jen připraveného gólmana Theodoropoulose. Z následného rohového kopu už APOEL přece udeřil.

Štilič svým pasem našel na bližší tyčce Carlaa, jenž hlavou bez problémů překonal Theodoropoulose. Asteras toho směrem dopředu opravdu moc nepředvedl, za svou nulovou aktivitu si vlastně úspěch ani nezasloužil. A kdyby například vyšel Piatkowskému pokus o lob, mohl být pro hosty výsledek ještě horší.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Manau

Pěknej kurz na Apoel. 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

ideálka 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pyroman

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 cyprus

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele