základní skupiny - skupina I
22.10.2015 19:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Lepší Fiorentina padla s Lechem

Fiorentina byla dnes večer jasně lepší, ale přesto to nestačilo na výhru. Lech Poznań dvakrát udeřil a Fialky dokázaly již jen korigovat na konečných 2:1.

Fiorentinu čekal náročný úkol - zvládnout co nejlépe duel s polským mistrem a zároveň se nezranit před víkendovým šlágrem ligy, ve kterém uvítá římské AS. V bráně úřadoval brankář Luigi Sepe, od prvních minut se dostalo na Maria Suáreze, Matiho Fernandeze, Verdua nebo Rossiho. Lech přijel s brankářem Burićem, kapitánem Tralkou a ofenzivně laděnými Formellou, Holmanem a Thomallou.

Fiorentina šlápla do utkání naplno hned od úvodu a již ve druhé minutě málem vedla. Přímý volný kop od Fernandeze mohl do brány dostat Khouma Babacar, který však nadvakrát byl zpacifikován obranou ve spolupráci s brankářem. Na opačné straně byla akce Thomally zastavena ofsajdem.

Hodně aktivním byl od prvních minut maďarský reprezentant Lovrencsics, který zásoboval své spoluhráče přesnými pasy a sám napadal rozehrávku Fialek. Do velké šance se na opačné straně probíjel Khouma Babacar, jehož však zastavila pozorná obrana soupeře. Mladý zakončovatel Babacar opravdu hodně zlobil obránce Lechu Poznań, avšak jimi byl velmi často zastavován.

Po dvaceti minutách se Babacar dostával opět k zakončení, ale chyběly mu centimetry na to, aby byl u míče dřív než brankář Burić. Fiorentina začala diktovat tempo hry tak, jak jí je to pod vedením trenéra Sousy tuto sezonu vlastní. Rychlé rozehrávky a míče na vysunuté hráče však dlouho narážely na obránce Lechu. Viola byla jednoznačně aktivnějším týmem a usídlila se na útočné polovině polského mistra, zatím však bez úspěchu.

Když se polský celek dostal k míči, většinou u něj dlouho nevydržel. Fiorentina jednak výborně a ihned po ztrátě míče napadala soupeře, jednak byli hosté spíše ustrašení a nervózní. Ante Rebić byl dalším z řady hráčů, kteří chtěli dnes večer ukázat svůj potenciál a schopnosti, ale nedařilo se mu v zakončení. Do konce první půle tak vydrželo bezbrankové skóre a šťastnější za to mohli být jednoznačně hosté.

Na první opravdu velkou šanci druhého poločasu jsme čekali až do 60. minuty, v níž si míč ve vápně soupeře zpracoval Khouma Babacar a krásnou ranou protáhl brankáře Buriće! Ten skvělým zákrokem dost možná určil konečný výsledek zápasu, protože potom se polský mistr začal osmělovat. Dalším důležitým momentem se stalo střídání teprve osmnáctiletého Dawida Kownackiho.

Mladý talent totiž byl na hřišti přesně dvě minuty, když dostal míč od Lovrencsicse a se štěstím jej dopravil do sítě!

Fiorentina byla v šoku, takový průběh po skvělé první půli rozhodně nečekala. I proto byl ze hřiště stažen kapitán Pasqual a do hry vyběhl mladý útočník Federico Bernardeschi. Dalším mužem, který zamířil na lavičku, se stal Mario Suárez, jenž udělal prostor ofenzivnějšímu Iličićovi. Fiorentina se dostala do další šance, když dorážku zakončoval mimo střídající Bernardeschi.

Bernardeschi deset minut před koncem málem srovnal, ale po pasu od Fernandeze jej zastavil skvělý Burić! A to byl signál pro hosty, kteří znovu udeřili. Na přímý volný kop si naskočil Kamiňski a míč vrátil před bránu. Tam se ocitl volný Maciej Gajos a hosté vedli o dvě branky!

Ačkoli se mohlo zdát, že utkání je už jasně rozhodnuto, nebylo tomu tak. V 90. minutě totiž Giuseppe Rossi vstřelil kontaktní branku, když se prosadil po akci Fernandeze. Právě Rossiho pak trefil špatný odkop hrdiny předchozích okamžiků Buriće, ale italský střelec minul bránu. Jen o chvíli později hloupým faulem a červenou kartou oslabil svůj tým mladík Ante Rebić a poslední obrovskou šanci spálil Khouma Babacar!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...3:1

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorší tým polské ligy se má co uhánět aby se zachránil, evropu podle mě postupně vypustí,

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
Pyroman

4:1

Reagovat
M11

Reagovat
10

jděte do prdele, Fialky

Reagovat
Sasha

tak nasraný jsem dlouho nebyl, jednoznačné podcenění zápasu, hlavní viník Sousa, doufám, že si napaří pořádnou pokutu za přístup k zápasu:o). Sepe si v EL ještě nesáhl na balón a jen ho loví, obrana neskutečně nejistá (možná by nebylo od věci aspoň někdy nastoupit ve stejném složení a případně nestřídat každý zápas rozestavení), Suaréz zatím velké zklamání, Babacar mě zatím jen stále utvrzuje, že talent je, ale tahoun v základu být aktuálně ještě nemůže, Verdu? - nechápu proč vůbec hrál, Valero sice nebyl ok, ale klidně mohl nastoupit někdo ze základu, Rebič - ten byl úplně největší vtip, ale udělal mně radost tou červenou, doufám, že k tomu bude stopka aspoň dokonce základní skupiny. Taky bych samozřejmě šetřil nějaké hráče, ale takto nasadit totální lavičku je úplně nahovno, obrana vzhledem k výkonům měla nastoupit v co nejvíce jednotném složení (to nebylo možné, tak aspoň stejném rozestavení), v záloze a útoku už trochu prostoru pro šetření bylo, ale místo hráčů jako Verdu, Rebič a ještě někoho měli hrát hráči základu

Reagovat
Mrvinho

Co to kurva..

Reagovat
DelPiero137

Tak zda sa ze to bol fakt smolny zapas. Ale ak do toho isli ako s Basilei tak sa necudujem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele