osmifinále - 1. zápasy
12.03.2015 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad - Turín FC 2:0

Turínské FC našlo svého přemožitele. Dnes v podvečer nestačilo na domácí Zenit Petrohrad. Domácí tým se mohl radovat po přesných střelách Axela Witsela a Domenica Criscita. Ruský celek má mnohem lepší výchozí pozici do odvety.

Trenér André Villas-Boas dal od začátku důvěru zkušené obranné linii v podání Smolnikova, Neta, Garaye a Criscita. V ní figurovali dva hráči, kteří mají zkušenosti s italskou Serií A. Největší problémy měl hostům z Turína způsobovat samozřejmě hrozivý čtyřlístek v podání Hulka, Witsela, Dannyho, Šatova a Rondóna. Trenér Ventura vsadil na pevnou obranu vedenou kapitánem Glikem a pětičlennou záložní řadu. V útoku dal šanci Quagliarellovi a talentovanému Martinezovi.

Do vápna Turína létaly od začátku samé nebezpečné centry. Býci naopak spoléhali především na rychlé protiútoky a jeden takový se jim málem vyplatil už ve třetí minutě, ale Josef Martinez nedosáhl. Obránci Turína nechali dost prostoru střelecké hvězdě Rondónovi. Rondón se ve vápně dostal míči, obtočil se kolem svého strážce a vypálil. Na svém místě byl včas brankář Daniele Padelli, který míč vyboxoval na rohový kop. Domácí byli jednoznačně aktivnějším a lepším týmem. Do střelecké pozice se dostával také Hulk, ale tentokrát se jen zastřeloval.

S Hulkem a jeho tělesnou konstitucí měli hráči Granaty všeobecně problém. Na starosti jej často dostával Marco Benassi, který si dokonce za faul na hvězdného Brazilce vykoledoval žlutou kartu. Turín sázel spíše na protiútoky, ale ani zakončení Omara El Kaddouriho se mezi tři tyče nevměstnalo. Do další šance se hnal opět Hulk, ale byl zdvojen a nakonec zastaven. Zenit dominoval, ale obrana Turína držela. Granata si svou situaci zkomplikovala sama, protože ve 27. minutě Marco Benassi tvrdě zajel do Axela Witsela a viděl druhou žlutou kartu!

Turín musel dohrávat v oslabení, což byla ta nejméně příjemná varianta. Prázdné místo v záloze přišel vyplnit Giuseppe Vives, kterého pustil na trávník "obětní beránek" Josef Martinez. Turín ale přesto nedokázal ubránit nulu na kontě inkasovaných branek. Pět minut před koncem první půle sice první ránu brankář Padelli vyrazil, ale na dorážku nehlídaného Axela Witsela neměl nárok - 1:0.

O pět minut později málem domácí navýšili své vedení. Útočník Rondón sice dostal míč za obranu a poradil si i s brankářem, ale podle sudího stál v ofsajdu. Mnohem lepší nálada panovala v sektoru domácích po změně stran. Zenit byl jednoznačně lepším týmem. Kuriózní situace nastala poté, co musel být střídán Giuseppe Vives. Ještě předtím musel zasahovat Padelli, kterého ale neprostřelil Hulk.

O pár minut později už ani Padelli Býky nezachránil. Hulk dostal skvělou nahrávku do vápna a trefil tyč! Míč se ale odrazil k přítomnému Domenicovi Criscitovi, který už poslal míč do sítě - 2:0.

Zenit neustával ve svém snažení a Turín nevěděl, kde mu stojí hlava. Další rána od Hulka skončila v náručí Padelliho. Jeden z mála útoků hostí vedl Molinaro, ale jeho centr v pohodě vyboxoval Lodygin. Patnáct minut před koncem utkání se na hřiště dostal útočník Maxi López, který vystřídal Fabia Quagliarellu. O chvíli později se k míči dostal Axel Witsel, který zastříhal nůžkami těsně vedle tyče! Turínu mohl trn z paty vytrhnout López, ale jeho pokus na poslední chvíli zlikvidoval Garay!

Na konci utkání se pokoušel zlepšit vyhlídky svého klubu Farnerud, ale jeho dělová rána nebyla zrovna přesná. Stejně jako snahy celého hostujícího týmu. Turín dnes na Zenit jednoznačně neměl.

Autor: Ondřej Pražák / uefa.com, onlajny.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

granata,čeká vás v rusku těžká práce ! bod bude úspěchem...!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele