osmifinále - odvety
19.03.2015 21:05 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Turín FC - Zenit Petrohrad 1:0

Zenit Petrohrad sice prohrál na půdě italského Turína, ale nakonec se díky skvělému prvnímu utkání může radovat z postupu do další fáze! Domácí Býci dnes podali skvělý výkon a pár minut před koncem jim dal naději kapitán Kamil Glik, ale víc už italský celek nestihl.

Před brankářem Padellim se opět objevila opora jménem Kamil Glik, jemuž pomáhali pánové Moretti a Maksimović. V útoku dostali důvěru Maxi López a a Fabio Quagliarella. Sestava Zenitu Petrohrad se nijak výrazně nelišila od té, která Turín již jednou porazila, takže se na trávníku objevili Danny, Rondon nebo Hulk. Nechyběli ani obránci Garay nebo Criscito.

Už ve druhé minutě měl Daniele Padelli co dělat, když jej k souboji vyzval Hulk. Rána hráče pojmenovaného podle zeleného superhrdiny s chabou schopností sebeovládání ale mířila hodně mimo. Domácí Býci se pokoušeli proniknout do vápna soupeře pomocí rychlých kontrů a minimálně pas Mattea Darmiana byl hodně zajímavý. V sedmé minutě se hnal do zakončení zkušený obránce Molinaro, který dokonce přehodil brankáře Lodygina a trefil tyč, ale nacházel se v ofsajdu.

Ranou z větší vzdálenosti se pokusil posunout Zenit blíže postupu Igor Smolnikov, ale jeho pokus nebyl příliš přesný. Po patnácti minutách Axel Witsel fauloval pronikajícího Maxiho Lópeze a Alexander Farnerud se postavil k exekuci přímého kopu. Ten mu ale nakonec nevyšel a jeho rána zamířila těsně vedle tyče! Molinaro se v pokutovém území dostal k centru, míč poté padal směrem k Lópezovi, ale ten už se k míči nedostal. Maxi López se ve vápně dostal ke střele, ta byla zablokována na rohový kop.

Deset minut před koncem první půle byl po centru švédského záložníka Alexandera Farneruda ve vápně pořádný zmatek, ale nakonec nikdo z domácích hráčů nedokázal dostat míč za záda brankáře Lodygina. Pět minut před koncem první půle se do šance probíjel Axel Witsel, ale jeho pokus byl zablokován pozornou obranou Granaty. Po centru Farneruda se k hlavičce dostal Kamil Glik, který dokázal balon dopravit do sítě, ale stál v ofsajdu, takže branka platit nemohla.

Následná kombinace mezi Matteem Darmianem a Fabiem Quagliarellem nevedla k úspěchu, protože zkušený veterán přestřelil branku gólmana Lodygina. Po hodině hry se dostal k odraženému míči na vápně číhající Axel Witsel, ale nedokázal jej usměrnit do sítě. Hulkova střela na druhé straně z přímého kopu byla zablokována obránci. Dvacet minut před koncem zápasu se k ráně odhodlal také hostující kapitán Danny, ale rána portugalského záložníka nebyla přesná.

Trenér Giampiero Ventura se ještě pokoušel o zvrat, když poslal na trávník mladého útočníka Josefa Martíneze, ale ani on Granatu nespasil. Patnáct minut před koncem se k ráně odhodlal střídající obránce Bovo, dvakrát musel zasahovat Lodygin proti střelám Martineze a Gazziho. Svou roli ale zvládl a stejně jako celý Zenit se mohl radovat z postupu. Dnešní utkání možná nenabídlo tolik šancí jako první, ale Zenit dokázal vybojovat postup a Turín se za svůj výkon nemusel stydět.

A to především proto, že se mu nakonec povedlo alespoň snížit manko z prvního utkání. Po akci Bova se k hlavičce dostal Amauri a Lodygin vyrazil míč na rohový kop. Na centr Bova si naběhl jeho kolega z obrany Kamil Glik a jako správný kapitán překonal soupeřova brankáře - 1:0 pro Turín a závěr mohl být hodně dramatický. Po centru Glika se do zakončení ještě hnal Amauri, ale jeho střela neměla dostatečnou razanci, takže Zenit nakonec dokázal uhájit postup.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

0:2

Reagovat
Giovanni

0:0

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
El-Pistolero-68

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele