základní skupiny - skupina B, 2. kolo
02.10.2014 21:05 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Turín FC - FC Kodaň 1:0

FC Turín nakonec vydřel tři body v utkání s FC Kodaň. V posledních sekundách hry totiž proměnil nařízenou penaltu střídající Fabio Quagliarella a na stadionu zavládla nefalšovaná radost. Kodaň byla po většinu utkání horším týmem, ale nad vodou ji dlouho držel brankář Andersen.

Turín nevstoupil do nové sezony ideálně a těžký program se na jeho formě často podepisuje nejen v evropských pohárech, ale také v Serii A. Kromě toho se tým musí vypořádat s absencí mnoha hráčů, kteří v minulé sezoně tvořili jádro úspěšného týmu. Není divu, že se Granatě tolik nedaří. Dnešní utkání začali svěřenci trenéra Giampiera Ventury aktivněji a Molinaro pálil z velmi dobré pozice.

Kodaň musela bránit útoky aktivních domácích, z nichž se dobrou střelou prezentoval také Jozef Martinez. Z pětadvaceti metrů ale netrefil bránu. Podobně si vedl také zkušený útočník Amauri. Od praporku si postavil míč mladík Benassi, který rozehrál v kombinaci s Martínezem. Následný centr v podání Molinara našel Glika, jenž ještě před bránou posunul na Amauriho. Vysoký střelec ale namířil svou hlavičku jen do břevna!

Martínez se dostal z míčem až do vápna Kodaně, kde nebyl pokryt dostatečně a dokázal vypálit. Jeho rána ale byla zablokována vracející se obranou. Kodaň měla ostatně problémy také na druhé straně hřiště, protože se nedostávala do blízkosti pokutového území brankáře Gilleta a po půlhodině si na své konto nemohla připsat ani jednu střelu na bránu.

Molinaro má množství zkušeností z dlouhé kariéry v zahraničí, ale také velmi rychlé nohy. Obě schopnosti uplatnil v dnešním utkání, ve kterém se mu často dostávalo možnosti sprintovat podél čáry. Několikrát se mu jeho sólo podařilo, ale následný centr nikdy nenašel adresáta. Býci pokračovali v ovládání středu hřiště, kde vládl například Mino s Benassim. Tato dvojice se pokoušela zkonstruovat další branku, ale nabíhající Martinez byl po souhře s nimi nachytán v kompromitující pozici zvané ofsajd.

Do druhé půle vstoupil jako aktivnější celek opět Turín. Granata svého soupeře zatlačilo do hloubi pole a rozehrála rohový kop. Ten se sice snesl před bránu Andersena, ale ani kvalitní hlavičkář Kamil Glik míč za jeho záda neusměrnil. Odražený balon měl před sebou Gazzi, ale nemířil přesně. To samé se nepovedlo ani Glikovi, který rozehrával přímý volný kop, ale scházela mu přesnost. Turín se ale stával čím dál víc nebezpečnějším a první gól zápasu visel ve vzduchu.

Martinez posléze spolupracoval s Amaurim, ale ani jejich kombinace nevedla k úspěchu. Následně se do balonu z větší vzdálenosti opřel obránce Molinaro, ale jeho projektil postrádal přesnost. Na druhé straně pádil podél čáry talentovaný obránce Darmian, který se dostal k zajímavému centru, jenže s ním si obrana hostí poradila. Dobrou zprávou pro unavenou obranu Kodaně nebyl ani příchod útočníka Fabia Quagliarelly, který pro ni znamenal další potíže.

Na hrací plochu se podíval také talentovaný záložník Omar El Kaddouri, který v loňské sezoně vydatně podporoval ofenzivní choutky svého týmu. El Kaddouri vystřídal unaveného Mina a jeho přítomnost na hřišti byla znát. Své šance se chopili také hosté. Střídající Kačaniklić zachytil i se štěstím odražený míč ve velkém vápně domácích, kde z hranice patnácti metrů vystřelil. Jeho tečovaná střela následně jen těsně minula tyč.

Ve snaze vstřelit alespoň jeden gól a rozhodnout se na hřiště dostavil také Marcelo Larrondo, který zformoval novou útočnou jednotku spolu s Quagliarellou. A právě zkušený útočník si vzal na svá bedra velkou odpovědnost. Po faulu na svou osobu totiž proměnil penaltu a Turín slaví tři body.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně těžké tipování - Turín momentálně musí bodovat hlavně v domácí soutěži, takže bych zkusil překvapení v podobě remízy - 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...0:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Zark

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
eden_h

2:1

Reagovat
Il Architetto

Q

Reagovat
smazaný uživatel

zaujimavy film, dost perverzny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele