osmifinále - 1. zápasy
12.03.2015 21:05 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

SSC Neapol - Dinamo Moskva 3:1

Domácí Neapol zvládla první utkání proti Dinamu Moskva a ruský celek má do odvety o čem přemýšlet. Moskevský celek možná nehrál špatně, ale narazil na Gonzala Higuaína. Argentinská hvězda byla rozdílovým hráčem a dnes večer opravdu zářila. Někdejší hráč Realu Madrid se totiž postaral o všechny tři branky svého týmu.

Trenér Rafael Benítez od začátku spoléhal na Gonzala Higuaína, kterého měli podporovat José Maria Callejón, Dries Mertens a Jonathan De Guzmán. Původně by španělský kouč zřejmě počítal také s Manolem Gabbiadinim, ale ten se před zápasem zranil. V záložní řadě pak figurovali Jorginho spolu s kapitánem Gökhanem Inlerem. Také Dinamo má ve svém kádru řadu kvalitních hráčů a v základu jsme mohli vidět například zkušeného kanonýra Kevina Kurányiho, Aleksandra Kokorina s kapitánskou páskou nebo Balázse Dzsudzsáka.

Byl to právě Kevin Kurányi, který dal o sobě znovu hlasitě vědět. Německý kanonýr, který by se i kvůli rodině rád vrátil do Německa, si naskočil na rohový kop od Mathieuho Valbueny a krásnou hlavičkou poslal svůj celek do překvapivě rychlého vedení. Obránci Partneopei reagovali až příliš pozdě a hosté mohli slavit.

Po souboji s Kurányim se zranil Kalidou Koulibaly a musel být vystřídán Albiolem. V desáté minutě se domácí hráčům podařilo překonat brankáře Vladimira Gabulova, jenže za ním se zjevil pohotový obránce Samba a míč vykopl! Kevin Kurányi byl v úvodu hodně vidět a jeho další pokus skrze nohy bránícího Faouziho Ghoulama proletěla jen těsně vedle tyče. Po dvaceti minutách se Neapol začala dostávat zpět do zápasu a udávala tempo hry. Její rychlé kombinace dělaly velké problémy hráčům hostí a trest za jejich nedůslednost netrval dlouho.

Centr Ghoulama do pokutového území Dinama se snesl ke Gonzalu Higuaínovi, který si naběhl z levé strany do pokutového území a přesnou hlavičkou na vzdálenější tyč srovnal na 1:1!

To ale nebyla jediná rána pro ambiciózní hosty. Mathieu Valbuena má sice téměř zlaté nohy, ale tentokrát je nepoužil zcela správně. Nezachytil totiž náběh Driese Mertense, který vnikal do pokutového území a zezadu jej fauloval. Sudí Anasthasios Sidiropoulos měl celkem snadnou úlohu a pískal pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Gonzalo Higuaín a tíhu okamžiku bez potíží unesl - 2:1 pro domácí Partenopei.

Do konce první půle se ještě zastřeloval kapitán Partenopei Gökhan Inler, který ale pálil těsně mimo. První poločas možná nekončil ve vysokém tempu, ale o to větší náboj měl poločas s číslem dvě. Minutu po změně stran totiž tvrdě zajel Roman Zobnin do obránce Ghoulama, takže mu sudí ukázal druhou žlutou kartu! A to nebylo to nejhorší pro hosty. Dries Mertens totiž nacentroval do vápna, kde se míč se štěstím i odrazem dostal ke Gonzalu Higuaínovi. Ten si jej zpracoval a přesnou ranou zakončil - 3:1 pro Higuaína.

Po hodině hry opět pálil nebezpečně Gökhan Inler, který ale mířil těsně mimo. Obdobně reagoval Vainqueur, který pálil ze třiceti metrů vedle. Deset minut před koncem zápasu se chtěl prosadit obránce Henrique, který ale v dobré pozici selhal! Pár minut před koncem se do další akce hnal Gonzalo Higuaín, který se pokoušel šikovně si bhodit Tomáše Hubočana. Slovenský zadák ale svou práci bezvadně zvládl. Dinamo Moskva jako celek už tak dobrou náladu mít nemůže a v odvetě ho čeká ještě velký kus práce.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X...0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
mastakillah

zas Henrique na pravým beku

Reagovat
Mishko

GOOOOOOOOOOOOOOOOL

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Ja raz neviem prečo ten Olis stále narieka nad Benitézom, vždy keď pozerám Neapol, tak drví a hrajú pekný aktívny a útočný futbal...

Reagovat
Elliasson

Škoda - vážně škoda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele