základní skupiny - skupina D, 3. kolo
23.10.2014 21:05 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

Red Bull Salzburg - Dinamo Záhřeb 4:2

Fotbalisté Salzburgu potvrdili úlohu mírného favorita v domácím prostředí proti chorvatskému Záhřebu a zůstali na prvním místě tabulky se sedmi body o skóre před druhým Celticem. Výrazně se tak přiblížili postupu ze základní skupiny a pokud dokážou v příštím kole v Záhřebu zvítězit, tak si s předstihem zajistí účast v jarní fázi Evropské ligy. Naopak Dinamo si svou cestu výrazně zkomplikovalo a nyní musí v příštím duelu zvítězit.

Chorvatský celek je prozatím třetí se třemi body a na postup ztrácí čtyři body, což rozhodně nebude jednoduché stáhnout. Domácí tým se dostal do vedení po necelé čtvrthodině hry a svůj rozhodující náskok si vytvořil koncem prvního a začátkem druhého dějství, kdy vedl už o čtyři branky. Svého soupeře jasně přestřílel, a i když v samém závěru lehce ztratil koncentraci a dvakrát inkasoval, tak mu to v konečném účtování až zase tak vadit nemusí.

Hlavní postavou zápasu se stal útočník Alan, který zaznamenal hattrick během osmatřiceti minut a poté s velkým ohlasem opustil hřiště dvacet minut před koncem. Rakouský výběr mohl jít do vedení již v 5. minutě, kdy se do velké šance dostal Bruno a brankář Eduardo fantasticky vytáhl balón z dolního levého rohu. Ovšem Red Bull se dostal do vedení ve 14. minutě zásluhou Alana, když po krásném centru Ankersena hlavičkoval doprostřed branky.

Po čtvrthodině hry mohl vyrovnat Hilel, ale sám před Gulácsim neuspěl a domácí gólman jeho střelu do dolního pravého rohu vyrazil na rohový kop. Deset minut před přestávkou zahrozil hostující Brozovič, jenže mířil z hranice pokutového území těsně vedle levé tyče. Salzburg zvýšil svůj náskok v první nastavené minutě úvodního poločasu, když po přihrávce Kampla vyslal nechytatelnou šajtli Alan. Čtyři minuty po změně stran to již bylo o tři branky.

Po rohovém kopu si na hranici brankového území udělal místo Ramalho a hlavou uklidil balón do levého horního rohu. O tři minuty později dokonal hattrick Alan. Ten téměř od brankové čáry obelstil gólmana i obránce a v záklonu zamířil k levé tyči - 4:0. Hostující výběr snížil deset minut před koncem. Arijan Ademi se dostal před domácího gólmana a ranou do horní poloviny branky ho dokázal překonat.

Následně na druhé straně neuspěli ve stoprocentních šancích Kampl s Brunem kvůli skvělým zákrokům gólmana Eduarda a záhřebský celek stanovil konečné skóre v předposlední minutě utkání. Ángelo Henríquez utekl po pravé straně a přesně umístěnou střelou pod tělo gólmana Salzburgu poslal balón k tyči, na bodový zisk to však již nestačilo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele