základní skupiny - skupina F, 6. kolo
11.12.2014 18:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Qarabağ Ağdam - Inter Milán 0:0

Hádanka skupiny F je již kompletně odtajněna. Druhým postupujícím se ukrajinský Dněpr Dněpropetrovsk. Ačkoli se zdálo, že zápas Interu v tom nic neudělá, nakonec z toho bylo pořádné drama. Fotbalisté Karabachu totiž vstřelili rozhodující gól. Sudí jej ale kvůli ofsajdu neuznal.

Na adresu sudího Miroslava Zelinky se teď nejspíš v Baku budou snášet hodně peprné výrazy. Arbitr totiž neuznal Karabachu gól v samém závěru zápasu s Interem Milán a fanoušci domácího týmu jej nejspíš nebudou mít příliš v lásce. Hostům by v podstatě ani inkasovaný gól nemohl zhoršit dobrou náladu, protože Nerazzurri byli již jistým postupujícím nehledě na výsledek svého zápasu. I proto si uznávaný trenér Roberto Mancini mohl dovolit poslat na trávník "béčkovou" sestavu.

Inter ale potvrdil, že hraje jen v případě, kdy mu o něco jde. Tím dokumentoval typickou italskou náturu, kterou v poslední době ve fotbalových střetnutích vídáme stále častěji. To domácí se snažili prakticky od úvodních minut. Garajev odcentroval balon do vápna, kde se ke střele prodral Sadygov. Jeho projektil ale zastavila pozorná obrana Interu Milán. Z následného rohového kopu nemusel mít brankář Juan Pablo Carrizo vůbec žádný strach.

Na druhé straně se Inter pustil do zdlouhavé kombinace s nejasným výsledkem. Mladík René Krhin obdržel zajímavou přihrávku od svého spoluhráče a poté ze své kopačky vyslal nepříjemnou střelu ke vzdálenější tyči. Ta ale minula prostor tří tyčí a brankář Ibrahim Šehić opět nemusel zasahovat. Po patnácti minutách se do vápna Interu nebezpečně blížil Alaskarov a následně vypálil. Svou ranou ale branku těsně minul. O další notnou chvíli později se snažil nabíhat Pablo Daniel Osvaldo, ale přihrávka na něj neprošla skrz obranu domácích.

Pět minut před koncem nepříliš záživné první půle se ke střele dostal mladík Frederico Bonazzoli, která ale nenadělala domácímu brankáři příliš velké potíže. Mladý útočník tedy svou premiérovou branku v letošní sezoně nevstřelil. Těsně před odchodem do šaten se domácí Karabach pokusil náhle skórovat, když si míč na střelu navedl nizozemský střelec Leroy George a pak důrazně prověřil brankáře Interu. Veterán Carrizo ale vytasil skvělý zákrok a zachoval bezbrankové skóre až do odchodu do šaten.

Z nich vyšel lépe rozehraný Inter. Mladík Bonazzoli dnes opravdu chtěl vstřelit gól a ukázat Mancinimu, že s ním může počítat. Jenže mířil příliš vysoko. Pět minut poté pokračoval ve zlepšeném výkonu svého celku také Francouz Yann M'Vila, který se postavil k volnému přímému kopu. Jenže jeho střelu zablokovala dobře postavená obranná zeď. V šedesáté minutě se do vápna hnal Pablo Daniel Osvaldo a dokonce obdržel přihrávku mezi dva protihráče, ale byl jimi faulován ještě předtím, než stačil zakončit. Na centrovaný balon si poté ve vápně vyskočil hlavičkující Mbaye, ale brankáře Šehiće nepřekonal.

Po faulu ghanského obránce Isaaca Donkora si míč ke střele postavil George, ale pálil opět dost mimo. Deset minut před koncem zápasu se k ráně odhodlal také zkušený zakončovatel Pablo Daniel Osvaldo, ale brankář Šehić se skvěle natáhl k tyči a ránu vyrazil mimo. Největší drama však nastalo až v nastaveném čase. Nejprve se neprosadil aktivní Bonazzoli, který narazil na pozorného brankáře domácích. A poté se Karabachu podařilo skórovat. Hosté nedokázali odkopnout, k míči se dostal George a jeho střela s přispěním teči břed gólmanem skončila v síti. Stadión vybuchl nadšením, hned záhy jej ale zmrazil zdvihnutý praporek a odpískaný ofsajd. I přesto, že tečujícím hráčem byl zadák Interu a soupeř, stojící vedle něj v mírném ofsajdovém postavení, do hry nijak nezasahoval...

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

velmi prajem Bonazzolimu aby sa presadil

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
cepinzcegamy

líbí se mi zkratka tohodle zápasu QARINT, to je jak název levelu z nějaký 8bit hry. Kupříkladu lap of the goods.

Ještě dobrej je FIOMIN, to je jak ze shreka zase

Reagovat
cepinzcegamy

*gods

Reagovat
celestial-

Prial by som si aby Mancini otestoval hráčov, ktorí nehrajú a dať im priestor nahradiť tých, čo hrajú NIČ a to i za cenu prehry.. tip X

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Votas

Sakra ono se to hraje uz ted...no tak nic no...

Sestava:#QarabagInter: Carrizo; Campagnaro, Donkor, Andreolli, D'Ambrosio; Mbaye, M'Vila, Krhin, Obi; Osvaldo, Bonazzoli #ForzaInter #UEL #FCIM

FORZA INTER

Reagovat
lnterista

chudak Osvaldo

Reagovat
lnterista

konecne ma poradnou salu

Reagovat
Deki

ty kráááávo čeští rozhodčí v akci... na druhou stranu třeba se Ázerbajdžán tímhle přestane cpát do fotbalový Evropy

Reagovat
Posledni Kovboj

co se delo?

Reagovat
Deki

vcelku nic, rozhodčí zářez a neuznali gol z 94. min. naprosto regulérní. postoupit měl Karabach na úkor Dněpru

Reagovat
Posledni Kovboj

ja su prave koukal, ze na flashscore blikl gol domacich a pak ho zrusili...musim najit video

Reagovat
smazaný uživatel

Byl to určitě zářez? Zdá se mi, že to mohl být offside při prvním centru - tedy ještě před samotnou střelou. Bylo to tam dost na těsno.

Reagovat
Pokahontas

Při centru to ofsajd nebyl,to by ostatně zvednul pomezní přece hned...Zjevně šlo o to,že podle českých sudích útočník Karabachu měl jednak 1.)stát ve velmi těsném ofsajdu 2.)sice netečovat míč,ale údajně ovlivňovat hru stíněním brankáři.

Bod 2.)se vykládá tak,že to nastává v případě,kdy útočník stojí jednak v ofsajdu a potom v trojuhelníku první tyč-míč-druhá tyč.

Slabinou tohoto pravidla je fakt,že se v mnoha případech prakticky nedá uhlídat-pomezní může určit,zda jde o ofsajdové postavení,ale mnohdy naprosto nemá šanci určit,zda se útočník nacházel zároveň i ve zmiňovaném trojúhelníku.Naopak hlavní zase obvykle nemá šanci určit,byl-li daný hráč v ofsajdu,nemluvě o tom,že ani ten trojúhelník se mu leckdy neodhadne zrovna snadno,nestojí-li náhodou zrovna za střílejícím hráčem...Každopádně obě dvě podmínky byly v tomto případě velmi hraniční a vlastně i ze záznamu neprůkazné,a tak se měli sudí řídit zásadou ,,in dubio pro reo".Bohužel to vypadá že se řídili spíš zásadou ,,cui bono"-těžko se chce věřit tomu,že by stejný gól neuznali,kdyby ho dal Karabachu Inter doma

Situace,jako byla tato,jsou dalším z mnoha příkladů toho,proč je potřeba zavést alespoň v těchto případech možnost videokonzultace-jinak se podobná nešťastná a mnohdy zásadní rozhodnutí neomezí-když už se nedají zcela vymýtit...

Reagovat
smazaný uživatel

fakt nechapu toho k*etena o co mu šlo? jak nemohl videt ze se ten mic dotkl hracu inter a ne Qarabag? proste UEFAMAFIA!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele