základní skupiny - skupina B, 6. kolo
11.12.2014 19:00 CET
1 : 5
(1:2)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

FC Kodaň - Turín FC 1:5

Kodaň sice před zápasem prohlašovala, že si hosté budou muset sáhnout na dno svých sil, pokud chtějí vyhrát, ale nakonec to tak dramatické nebylo. Turín, kterému dělá největší problémy produktivita a střílení branek, si vše vynahradil a Dánům nasázel pět branek! Domácí přitom od šesté minuty vedli.

Turín to dokázal a vylepšil bilanci italských klubů. Díky jasné výhře postupuje z druhého místa skupiny B hned za prvními Bruggami. Gólově bohaté utkání začal již v šesté minutě Daniel Amartey, jenže na jeho zásah ještě do poločasu odpověděli Josef Martinez a Amauri. Ve druhé půli Josef Martinez přidal druhou trefu a k němu se přidali také střelci Matteo Darmian a Gaston Silva. Utkání ale hodně ovlivnila dvě vyloučení na domácí straně. Nejprve byl poslán do kabiny Mikael Antonsson, pouhých deset minut poté jej následoval i obránce Mathias Zanka Jørgensen.

Už ve druhé minutě musel na zem brankář Daniele Padelli, kterého prozkoušel Antonsson. Turín kontroval pokusem Amauriho po přesném centru od Gastona Silvy, ale brankář Stephan Andersen se činil. První brance domácích ale tak trochu pomohli sami hosté. Moretti vyrobil na straně chybu, které využil Daniel Amartey. Ten pádil s míčem směrem brankáře Padelliho a rychle se k němu stahoval Kamil Glik. Po intervenci polského obránce se ale míč zatočil k překvapení všech za záda brankáře italského celku!

Radost ale domácím nevydržela příliš dlouho. Konečně se totiž prosadil Josef Martinez. Maksimović našel krásným dlouhým míčem za domácí obranou právě svého ofenzivně laděného spoluhráče a ten už si poradil - 1:1 a na tahu byli opět domácí. Vedení jim chtěl dodat Høgli, který se prezentoval velmi zajímavou akcí, ale jeho rána brankáře Padelliho moc zaměstnat nemohla.

O pět minut později El Kaddouri našel svou přihrávkou Martíneze, ale ten stál v ofsajdu, který sudímu Vladislavu Bezborodovovi neunikl. Neunikl mu ale ani ošklivý zákrok Antonssona na pronikajícího Josefa Martineze. Se zákrokem Antonssona neměl slitování a hráče vyloučil. Následný přímý volný kop ale od kopaček Bova srazila pozorná obrana. Jako by těch pohrom nebylo dost, říkali si domácí fanoušci. Pět minut před koncem první půle jim totiž definitivně zkazil radost Zanka, který dostal na starost strážení vysokého bijce Amauriho. A protože jej fauloval v pokutovém území, musel následovat špatného příkladu svého spoluhráče a oslabit svůj tým podruhé. Třetí problém znamenala sama penalta, kterou s úspěchem proměnil právě Amauri.

Pokud se domácí chtěli v klidu nadechnout a se začátkem druhé půle se pustit do útočení, veškeré iluze jim sebral Josef Martinez. Ten si totiž naběhl na skvělou nahrávku od Omara El Kaddouriho a přehodil vyběhnuvšího brankáře Andersena! Martínez se proměnil ze střelce na nahrávače, když dostal další přihrávku do vápna. Brankář Andersen zasáhl výborně, míč se ale dostal k Silvovi, který našel svým centrem na zadní tyči volnějšího obránce Darmiana a italský reprezentant si připsal další trefu - 4:1 pro hosty.

Gaston Silva skvěle hledal Martineze, ale jeho hlavička mířila vysoko nad. O mnoho lépe se vedlo samotnému Silvovi, který čerpal z práce nenápadného Omara El Kaddouriho. Ten našel právě Silvu, který na zadní tyči nikým nehlídán poslal balon přesně za záda brankáře Andersena! Debakl už ale nepokračoval a v zásadě se dá říct, že pátou brankou v síti vyčerpaných a oslabených domácích zápas skončil. Až deset minut před koncem se mezi střelce málem zapsal také střídající Fabio Quagliarella, který byl ale nakonec zastaven Amarteyem.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pěkný 2 redky pro domácí

Reagovat
smazaný uživatel

Ta druhá veľmi prísna...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele