základní skupiny - skupina J, 5. kolo
27.11.2014 19:00 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Dynamo Kyjev - Rio Ave FC 2:0

Dynamo před vlastními fanoušky očekávaně porazilo Rio Ave 2:0 a postupuje do další fáze. O branky se postarali ve druhé půli Jeremain Lens a Miguel Veloso, skutečným hrdinou však byl někdo jiný - Oleksander Šovkovskij, veterán mezi domácími tyčemi, který dnes nastoupil k 582. utkání za kyjevský klub a překonal tak letitý rekord Oleha Blochina.

Oslavy na Šovkovského počest však v mrazivém kyjevském večeru rychle vystřídaly obavy o výsledek - Rio Ave nezačalo vůbec špatně, naopak. Hosté vtrhli do zápasu s nečekaným elánem a málem byli odměněni vedoucí brankou, když si Ahmed Hassan poradil se svým strážcem a vyslal famózní ránu k tyči. Zkušený gólman si však nenechal svůj velký večer zkazit a ještě lepším zákrokem udržel skóre na 0:0.

Domácí se však z úvodního šoku rychle oklepali a brzy převzali iniciativu. Najednou to tak byl hostující Ederson, kdo se musel mezi tyčemi ohánět - v polovině prvního dějství to na něj zkoušel Kravec, gólman Rio Ave však předvedl úžasný reflexivní zásah. Neuspěli ani Lens s Jarmolenkem, ani Mykyta Burda, s nímž si Ederson poradil v přímém souboji. Teprve po změně stran se promrzlé ochozy konečně dočkaly úvodní trefy.

Zhruba deset minut poté, co hráči opětovně vyběhli na hřiště, rozhodl o výhře favorita aktivní Lens - na pravé straně si doslova pohrál se svým strážcem, napřáhl a technickou střelou zakroutil míč přímo k tyči (ačkoliv nutno dodat, že mu v tom lehkou tečí pomohl bránící Roderick). Definitivní tečku za utkáním mohli napsat postupně Kravec, Jarmolenko, Lens a také Younes Belhanda, Ederson však držel šance hostí dlouho nad vodou. Teprve dvanáct minut před koncem kapituloval podruhé - Jarmolenkův pas srazil hlavou za jeho záda Veloso.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
HullCity

3:0

Reagovat
HullCity

Nechápu ty slabé 1.poločasy...ve vyřazovací fázi budou soupeři,co nám pořádně zatopí a my musíme hrát oba poločasy!!Jinak spokojenost a na dálku gratulace Šovkovskému!!Pravá legenda týmu!

Reagovat
EverlastD

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dynamo Kyjev má velkou sílu, Rio Ave si ani neškrtne - 3:0

Reagovat
Milan.B

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sotuen

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele