základní skupiny - skupina J, 4. kolo
06.11.2014 21:05 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Dynamo Kyjev - Aalborg BK 2:0

Dynamo Kyjev oplatilo Aalborgu minulou krutou porážku 0:3, navázalo na skvělý výkon z ligového utkání proti Dněpru a díky brankám Domagoje Vidy a Oleha Husjeva se dokonce posunulo na první místo tabulky. Tři body jsou o to cennější, že se svěřenci kouče Serhije Rebrova gólově prosadili i bez vyloučeného Aleksandara Dragoviče.

Kouč Kent Nielsen v Kyjevě nemohl počítat hned s několika hráči, přesto na Ukrajině jeho tým nepředvedl vyloženě špatný výkon. Jenže zatímco v prvním utkání se mu s hravostí podařilo střílet branky, tentokráte směrem dopředu nijak neoslnil. Hosté přitom měli k dispozici ve druhém poločase přesilovku, i v početní nevýhodě však dvakrát inkasovali.

Do utkání lépe vstoupil Aalborg. Nejprve z blízkosti zahrozil Enevoldsen, avšak obránce Chačeridi mu jeho pokus stačil zablokovat. Blízko otevření skóre byl také Dalsgaard, jenže ani on v koncovce neuspěl. Na druhé straně naopak Sydorčukova technická rána levačkou skončila těsně vedle brány.

Ve druhém dějství Dynamo výrazně zabralo v ofenzívě. Vědělo, že jen držení míče k dosažení branky nepomůže, a tak převzalo otěže zápasu pevně do svých rukou. Gólman Larsen ve 49. minutě musel zasahovat proti nebezpečnému Belhandovi, který se dostal do jeho bezprostřední blízkosti.

Následně se do šancí dostali postupně Jarmolenko, Sydorčuk a Kravec, jenže radost z gólu prvnímu jmenovanému pokazil bek Petersen, jenž balón odkopl do bezpečí z brankové čáry, a zbylé dva vychytal Larsen. Situace se pro domácí notně zkomplikovala po vyloučení Dragoviče, který zatáhl za záchranou brzdu a musel se pakovat ze hřiště.

Sotva však uběhly dvě minuty, přetavil ukrajinský celek svůj tlak i přes tento nepříjemný moment ve vedení. Jarmolenko poslal centr z rohového kopu na hlavu Vidy, který překonal Larsena. AaB se sice snažil o vyrovnání, nicméně poslední slovo měl zase soupeř, poněvadž Husjevovi se podařilo skórovat z úhlu.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HullCity

Věřím tomu,že ten zápas v Dánsku byla náhoda a smůla v jednom,takže snad tentokrát Dynamo potvrdí papírové předpoklady a smete ty kopyta 3:0!!

Reagovat
HullCity

Ještě v 11 jsme je drtili až sem si říkal,že to opravdu kvůli smůle a brankáři hostů nedáme,pak dokonce červená,ale naši hráči ukázali charakter a bojovnost a zaslouženě je porazili 2:0!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

3:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele