základní skupiny - skupina D, 4. kolo
06.11.2014 19:00 CET
1 : 5
(0:1)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Dinamo Záhřeb - Red Bull Salzburg 1:5

Dinamo Záhřeb na favorizovaný Red Bull Salzburg nedokázalo vyzrát a odneslo skvělou formu útočníka Jonathana Soriana. Ten si dnes připsal hattrick a stal se hlavní postavou hostujícího týmu. V úspěšném zakončení se k němu přidali také Kevin Kampl a Massimo Bruno. Za domácí se prosadil jen talent Angelo Henriquez.

První minuty napínavého utkání možná nepřinesly mnoho zajímavého, ale druhá polovina utkání bezesporu patřila k ozdobám dnešního programu Evropské ligy. Hráči Red Bullu budou mít pohodlnou a velmi příjemnou cestu zpět do vlasti, protože se kromě vylepšených statistik těší také z postupu do další fáze.

Před zápasem trenér Dinama Zoran Mamić prohlásil, že jeho tým předvede něco, co v minulém utkání neukázal. V podstatě se nemýlil, i když zřejmě neměl na mysli pět branek v síti vlastního gólmana. Aktivnějším týmem byli rozhodně hosté. Rakouský mistr se dostal k první zajímavé příležitosti po čtyřech minutách. Centr z levé strany přistál na noze Sabitzera, který ale ve skluzu nedokázal balon ideálně trefit. V další akci se objevil Soriano, který ale centroval nešťastně na hlavu soupeře.

O pár chvil později přežili domácí hráči téměř klinickou smrt. Sabitzer si narazil s Keitou a postupoval sám na brankáře Dinama! První ránu Eduardo bravurně zlikvidoval, s dorážkou Kampla mu pomohl na brankové čáře stojící obránce Ivo Pinto. Brankář Eduardo se jistě nenudil a musel děkovat snad jen liknavosti soupeřova týmu. Hrálo se sotva patnáct minut, když se diváci dočkali pěti větších šancí. Nebylo sporu o tom, že tomuto zápasu vládne Salzburg a především skvěle hrající Jonathan Soriano, který se posléze dostal v dobré šanci k ráně nad.

Na dalších dvacet minut ale aktivita hostí opadla a hra se odvíjela spíše kolem středu hřiště. Bylo k vidění několik nepřesností a snad jen pokus Ibaněze stál za zmínku. S ním si ale maďarský brankář Gulácsi poradil. Ten měl plné ruce práce také s pokusem Brožoviče, který se opřel z pravé strany do balonu a sledoval, jak jej soupeřův brankář s námahou vytahuje nad. Obrana domácích byla prolomena až pět minut před koncem první půle. Jonathan Soriano si naběhl do vápna, dostal neomylnou kolmici za obranu od Keity a pravou nohou umístil míč pod břevno Eduardovy brány!

Do druhé půle nastoupilo Dinamo s mnohem větší chutí a minutu po změně stran si připsalo velkou šanci Ademiho, který si ale při zpracování pomohl rukou a veškeré naděje domácích byly zmařeny. Moc jim nepomohla ani situace kolem šedesáté minuty, když se Kevin Kampl dostal s míčem před brankáře. Toho prostřelil, jenže s pomocí obránce se míč dostal do kontaktu s tyčí. Salzburg měl ale dnes také trochu štěstí, protože míč se dostal zpátky ke Kamplovi, který si napodruhé poradil - 2:0.

Pak to šlo ráz na ráz. Dinamo vykřesalo naději o minutu později, když Angelo Henríquez udělal kličku do středu hřiště a ranou ke vzdálenější tyči nedal Gulácsimu žádnou šanci. Mladý hráč, který patří Manchesteru United, se zatím při svém prvním evropském hostování prosazuje poměrně překvapivě často a možná to nebude dlouho trvat, než jeho schopnosti uvidíme v dresu Red Devils.

Salzburg si uvědomil, že je zranitelný, a začal hrát. Tím je myšleno, že předkládal míče Jonathanovi Sorianovi s vírou, že o zbytek bude postaráno. Soriano postupoval sám na brankáře Eduarda. Neomylně ho přehodil a slavil svou druhou branku v utkání.

Na čtyři k jedné upravil Massimo Bruno, který dvacet minut před koncem nabíhal do vápna. Centr ze strany šel původně k Ilsankerovi, který ale nesobecky a ještě k tomu elegantně přehodil posledního obránce a Bruno mohl zakončovat. Poslední zásah do rozervané obrany domácích zasadil opět hlavní stroj na střílení branek. Jonathan Soriano dokumentoval svoji skvělou formu gólem číslo tři, kterým pět minut před koncem utkání uzavřel gólové hody.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2;0

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele