osmifinále - odvety
19.03.2015 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Dinamo Moskva - SSC Neapol 0:0

Prvním čtvrtfinalistou Evropské ligy je Neapol! Svěřenci Rafy Beníteze dnes v Chimkách uhráli remízu 0:0 a díky domácí výhře 3:1 z prvního duelu pohodlně postupují mezi nejlepší osmičku. Dinamo Moskva dnes vůbec nepřipomínalo ten tým, který proplul základní skupinou s šesti výhrami na kontě..

Partenopei mohli dokonce i vyhrát - hned v úvodu dvakrát trefili brankovou konstrukci. Začátek zápasu byl vůbec hodně energický a na obou stranách se vyrojilo několik pološancí, první gólovku však zaznamenal Mertens, který v 11. minutě napálil břevno. O čtyři minuty později pak v ještě lepší šanci selhal Callejón, který z vápna trefil pro změnu tyč.

Dinamo se poprvé osmělilo v 17. minutě, když Mathieu Valbuena rozehrál parádní roh a hlavičkující Samba už už slavil vedoucí branku; sudí však rozhodli, že stál v postavení mimo hru. Praporek pomezního zamezil domácím ve skórování ještě jednou - oslavenec Kokorin, dnes čerstvě čtyřiadvacetiletý, zpracoval na prsa míč od Kurányiho, jenže i on byl v ofsajdu.

Zápas pokračoval ve vyrovnaném tempu a ani jeden ze soupeřů si nedokázal získat skutečnou převahu. Na jedné straně musel Vladimir Gabulov zasahovat před aktivním Mertensem, na druhé pro změnu selhal Valbuena. Prolomit bezbrankové skóre se však za celých 45 minut nepodařilo nikomu a do šaten se tak šlo za nerozhodnutého stavu.

Po změně stran převzali iniciativu domácí, kteří potřebovali vstřelit minimálně dvě branky. Už ve 47. minutě zahrozil Kokorin, gólman Mariano Andújar však byl pozorný a jeho nebezpečný volej vyrazil. Brankář Neapole si poradil také s Dzsudzsákem, zatímco hrdina prvního zápasu Gonzalo Higuaín nedokázal svůj lob uklidit pod Gabulovovo břevno.

Valbuena následně zakončil povedené sólo vyloženě slabou střelou na přední tyč, a tlak Dinama začal pomalu opadávat. Domácí útočili hlavně po levé straně, jejich poslední šance vrátit se do hry o postup však přišla zprava - William Vainquieur našel přesným pasem Kurányiho, německý forvard však hlavičkoval ve skvělé pozici příliš vysoko. To bylo 20 minut před koncem. V samém závěru už Neapol náskok z prvního kola bez problémů ubránila.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
Elliasson

Souhlasím s tipem nade mnou - 2:0!

Reagovat
mastakillah

Věřím tomu, že gól dáme. Teď jde spíš o to, kolik jich dostaneme

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elliasson

Škoda!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele