základní skupiny - skupina E, 4. kolo
06.11.2014 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Dinamo Moskva - Estoril Praia 1:0

Dinamo Moskva si na domácí půdě poradilo s portugalským celkem Estorilem Praia a díky třem bodům si zajistilo postup do další fáze Evropské ligy už s předstihem. O výsledku rozhodl jedinou trefou ze závěru utkání veterán Kevin Kurányi.

Sudí Mattias Gestranius, který dostal dnešní utkání na povel, mnoho práce neměl. Domácí nastoupili s velmi silnou útočnou řadou v podání Denisova, Kokorina nebo Valbueny. A domácí začali mnohem aktivněji. Po průniku Denisova se ještě ochozy stadionu třást v základech nezačaly, ale další akce Dinama už byla mnohem slibnější. Přetažený centr z pravé strany skončil až u Vainqueura, jehož střela pravou nohou trefila jen boční síť Kieszekovy branky.

Dinamo bylo stále větší hrozbou a jeho neustálé napadání způsobovalo hostům z Portugalska velké problémy. Po prudké střele Ionova předvedl Kieszek parádní zákrok pravou rukou, kterou vyrazil míč před sebe. O zbytek už se postarali vracející se obránci. Dzsudzsákův nákop z vlastní poloviny po chybě Fernandese doběhl Büttner, kterému ale zakončení z těžké pozice vůbec nesedlo. Portugalský tým byl svírán ruskými kleštěmi a nemohl se z jejich sevření vymanit.

Valbuena si navedl míč do středu, z hranice pokutového území však mířil pouze do prostoru, který strážil pozorný brankář Pawel Kieszek. Na druhé straně se pokoušeli prosadit hráči hostí především díky střelám z dálky. Sebá se rozhodl vystřelit zpoza pokutového území, jeho pokus byl ale zablokován na rohový kop. V další akci se objevil Kléber, jenž je v Estorilu na hostování z mateřského Porta. Mladík se snadno dostal přes nedůrazného Douglase a střílel z osmi metrů, Gabulov si ale poradil a skvělým reflexivním zákrokem zařídil, že se stav utkání neměnil.

Ve druhé půli se Dinamo rovněž hnalo vpřed a mohlo zužitkovat faulu v blízkosti pokutového území. Parádní Hubočanova přihrávka dolétla do vápna na Kokorina, ten ještě vrátil míč na Büttnera, kterého fauloval Sebá. Ani skvělý střelec a hráč se skvělým citem pro technické umístění projektilů se ale neprosadil, Valbuena totiž mířil mimo bránu. Deset minut poté si na centr naběhl mladý střelec Kokorin, který ještě přiťukl na Ionova. Ten neuspěl ani ve své druhé velké šanci, z bezprostřední blízkosti totiž napálil brankáře Estorilu.

Alexander Büttner se pokoušel prosadit v Manchesteru United, ale tam mu pšenka nekvetla, takže se rozhodl pro odchod. V Dinamu Moskva se zabydlel téměř okamžitě a dokázal to i v dnešním utkání, když se z pozice levého obránce dostal ke střele z hranice pokutového území, tvrdá rána pravou nohou však skončila několik centimetrů nad brankou. Büttner nacentroval do vápna na Sambu, ten hlavou posunul míč na Valbuenu. Tomu ale zakončení nevyšlo podle představ, respektive nevyšlo vůbec. Z dobré vzdálenosti míč napálil mimo.

Dvacet minut před koncem se dostal na hřiště veterán Kevin Kurányi, což byl skvělý tah domácích. Po pouhých čtyřech minutách na hřišti se Kurányi objevil přesně tam, kde jej bylo nejvíc třeba. Vainqueur prodloužil Valbuenovu přihrávku do pravé strany, kam si naběhl právě zkušený střelec a ten už se nemýlil - 1:0.

Deset minut před koncem utkání se pokoušel odpovědět Kuca, který dostal parádní přihrávku do běhu. Jeho pokus o střelu ale zablokovala pozorná obrana domácích. V posledních sekundách utkání se do šance probíjel ještě Ricardo Vaz, který se rozhodl pro tvrdou střelu. S tou si ale brankář Gabulov poradil.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1;0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele