základní skupiny - skupina B, 6. kolo
11.12.2014 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Club Bruggy - HJK Helsinky 2:1

Fotbalisté belgických Brugg zvládli poslední utkání v základní skupině s finskými Helsinkami, a i když se na tříbodovém zisku pořádně nadřeli, tak nakonec postupují do jarní fáze Evropské ligy z prvního místa se ziskem dvanácti bodů. Hosté se ale za svůj výkon rozhodně stydět nemusejí, k bodům z belgické půdy měli blízko a své premiérové účinkování ve skupině zakončili na třetím místě se šesti body.

V úvodu utkání se hrálo velmi opatrně, nicméně už po necelých deseti minutách hry zahrozily Helsinky. Po přihrávce z pravé strany pálil z první Annan, ovšem zamířil jen doprostřed branky a gólman Ryan jeho prudkou střelu bez větších potíží chytil. V dalších minutách se stále více osmělovali domácí a ti zahrozili poprvé ve 26. minutě, když z přímého volného kopu z dvaceti metrů mířil těsně vedle pravé tyče Fernando.

Bruggy se dostaly do vedení o dvě minuty později z pokutového kopu. Tomu předcházelo podražení Morena, který zastavil rozběhnutého Storma a následnou penaltu proměnil střelou pod horní tyčku Felipe Gedoz. V dalších minutách byl aktivnější belgický výběr a ten se mohl dostat do dvoubrankového vedení tři minuty před přestávkou, avšak střelu Storma z levé strany z hranice pokutového území brilantně vyrazil gólman Doblas.

Po změně stran však finský výběr přidal na otáčkách a už v 51. minutě srovnal skóre. Po krásné kolmici za obranu odcentroval Lod před branku na volného Macoumbu Kandjiho a ten z hranice brankového území hlavičkoval kolem gólmana Ryana. Hosté mohli dokonce vést krátce po hodině hry, kdy si na hranici ofsajdu naběhl na zadní tyč Väyrynen a tvrdě z voleje vypálil, jenže branku Brugg hodně minul.

Finský celek hrál velmi sympaticky i ve zbývajících minutách a vytvořil si ještě několik slibných příležitostí, hrozil především po rohových kopech. Proto branka inkasovaná v 88. minutě pro něj byla hodně krutá. Po přihrávce z pravé strany srazil jeden z bránících hráčů míč jen k volnému Lioru Refaelovi a ten po dvaceti minutách strávených na hřišti zakončil z deseti metrů nekompromisně přímo ke vzdálenější tyčce.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 a Helsinki půjdou dál.

Reagovat
smazaný uživatel

Takové vítězství by jim na postup nestačilio Twilighte, jelikož Bruggy v prvním zápase nad Helsinkami zvítězili 0: 3 av jejich prospěch hovoří i vysoce aktivní skóre, které mají. V této skupině už jde jen o to, kdo postoupí z prvního místa - jestli Bruggy nebo Turín, o nic jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud by ale Kodaň porazila Turín tak ano. Tabulka by tím pádem byla takto:

1. Bruggy 9b.

2 Helsinki 9b.

3.Turín 8b.

4. Kodaň 7b.

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele