základní skupiny - skupina J, 3. kolo
23.10.2014 19:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Aalborg BK - Dynamo Kyjev 3:0

Tak tohle asi čekal málokdo. Nejen že Kyjev v Aalborgu padl, navíc jej popravil hráč, od nějž se to vlastně nečekalo - hosté se připravovali na hrozbu v podobě Nicklase Heleniuse, místo něj však na hřišti úřadoval dvougólový Nikolaj Thomsen. Dánové vyhráli jasně 3:0.

Výsledek je o to více překvapující, že Dynamo předtím neprohrálo celých 13 soutěžních zápasů - včetně předchozích dvou duelů v Evropské lize. Zatímco tedy domácí notně zvýšili své šance na postup, v kyjevské kabině bylo zaseto nepříjemné semínko pochybností.

Hosté sice byli v Aalborgu favoritem, bojovní Dánové však na ně vyběhli s pořádnou vervou a už v 11. vedli, když se prosadil Thomas Enevoldsen. Hrdina Thomsen se následně prosadil ještě do poločasu a svůj skvělý výkon korunoval finální brankou ve druhé půli. Fanoušci, kteří byli přítomni na prvním zápase Aalborgu na půdě Steauy Bukurešť, stěží věřili svým očím - tohle že je ten tým, který v Rumunsku prohrál 0:6?

Hráči AaB se na silného soupeře skvěle připravili a spoléhali se zejména na rychlý přechod do útoku; Enevoldsen to poprvé ukázal už ve třetí minutě, napoprvé však narazil na pozorného gólmana Oleksandra Rybku. Na druhé straně se zkraje pokoušeli prosadit kapitán Andrij Jarmolenko a nizozemský reprezentant Jeremain Lens, ani jejich pokusy však k úspěchu nevedli.

Do vedení tak šli krátce nato domácí - Kasper Risgard nacentroval, kritizovaný stoper Aleksandar Dragović hlavou poslal míč pouze ke kopačkám Enevoldsena, a jeho smrtící přízemní volej nedal Rybkovi žádnou šanci. Deset minut nato málem vyrovnával aktivní Jarmolenko, trefil však pouze tyč.

Utkání to bylo hodně vyrovnané; Aalborg sice vedl, ale Kyjev se snahy o vyrovnání rozhodně nemínil vzdát. Dánský gólman Nikolai Larsen se tak musel vytáhnout proti střelám Lense a Serhije Sydorčuka. Tlak hostů byl opravdu velký, takže většina diváků očekávala, že co nevidět dojde k vyrovnání..

Místo toho se však podruhé prosadil chytře hrající domácí celek. Šest minut před pauzou si narazili Enevoldsen s Risgardem, míč se dostal až k Andreasi Bruhnovi a jeho přesný pas na Thomsena ani nemohl skončit jinak než gólem v Rybkově síti. Alespoň snížit se do šatny pokoušel opět Lens, ale Larsen byl zkrátka neprůstřelný.

Aalborg hrál opravdu dobře. Měl i dost šancí, jak dokládá první gólová situace druhé půle - skvělý Enevoldsen několikrát pořádně vystrašil hostující defenzivu, zatímco na ukrajinské straně nejvíce hrozil opět kapitán Andrij Jarmolenko. Larsenova branka však jakoby zůstala pro Kyjevany zakletá - Jarmolenko posílal všechny střely pánubohu do oken, Lukasz Teodorczyk zase zahodil jasnou gólovku po rohu.

Namísto vyrovnání tak přišla třetí branka v Rybkově síti - centroval tentokrát z levého křídla Soren Frederiksen, k míči se dostal opět Thomsen a definitivně rozhodl. 3:0 a Aalborg je zpátky ve hře.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Robík

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
HullCity

0:4

Reagovat
HullCity

Ten výkon obrany byl prostě k smíchu,šance byly,ale Jarmolenko nastřelil tyč,podržel domácí golman skvělými reflexy a sudí jednou odpískal špatně ofsajd,kdy Jarmolenko mohl jít sám,ale to by byly jen výmluvy.Snad se seberou a doma jim dají nakládačku.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

toz jako jediny jsem tu tipoval 1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Pasha

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Hiko

wow, super

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Běžte do prdele! Děláte Dynamu akorát ostudu!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele