základní skupiny - skupina J, 2. kolo
03.10.2013 19:00 CET
3 : 3
(3:1)

Reportáž

Trabzonspor - SS Lazio 3:3

Divoký závěr dramatického zápasu na stadionu v tureckém Trabzonu rozdal oběma týmům po bodu. Domácí hráči sice po většinu utkání patřili k lepším, ale kombinace zkušeností a Floccariho na straně Římanů rozhodla o konečné remíze.

Hosté z Říma ve žluté kombinaci chtěli napravit svou trochu stagnující formu z posledních týdnů, přesto se od úvodních minut museli bránit. Erdoganovu ránu musel brankář Federico Marchetti stahovat pod svou kontrolu. Po vybojovaném míči Senada Luliće následoval centr, který ale nikoho z nabíhajících spoluhráčů nezastihl. Možná trochu překvapivě se vedení v zápase ujali domácí hráči - Henriqueho nahrávku využil nabíhající Erdogan, který doběhl s míčem u kopaček do pokutového území Lazia a technickou ranou rozradostnil davy domácích fanoušků!

Trabzonspor evidentně přehrával svého soupeře a jeho dravost byla brzy odměněna. Jedovatá rána z kopaček Mierzejewskiho sice ještě Marchettiho nepřekonala, ale o minutu později se po práci Florenta Maloudy a chybě stínujícího obránce dostal Adrian Mierzejewski k další ráně, se kterou už nemohl ani natahující se Federico Marchetti nic udělat - turecký tým navýšil vedení a dále hrozil.

Šanci Antonia Candrevy Kivrak s námahou chytil, ani on ale čisté konto neudržel. Po skvělé kolmici Perey mohl zakončovat mladý talent Ogenyi Onazi, který se probil mezi dvěma protihráči a přesnou ranou překonal bezmocného Kivraka!

Lazio po vstřeleném gólu zrychlilo hru a Hernanes měl po technické střele blízko k další římské brance, ale zlepšený projev Lazia nestačil. Naopak, po útočné akci Florenta Maloudy se k míči dostal Mierzejewski, který ještě vylepšil pozici pro Paula Henriqueho. Útočník Trabzonsporu z bezprostřední blízkosti zachoval chladnou hlavu a skóroval.

První poločas ukončila spolupráce Candrevy s Lulićem, ale brankář Onur Kivrak mohl zůstat v klidu. Do druhé půle vkročili hosté gólem, ten však kvůli faulu nebyl uznán. Pět minut poté se k hlavičce prodral Hernanes, kapitán Kivrak ale skvělým reflexivním zákrokem gólu zabránil. Na centr Cavandy po hodině hry nedosáhl naskakující Hernanes, své si odpracoval střídající Florent Malouda. Římané se stále nemohli dostat do optimálního tempa, jejich centry před bránu domácího celku byly převážně nepřesné. I díky nepřesnosti Lazia mohli domácí hráči snadněji útočit do otevřenější obranné linie Petkovićova výběru. Z rohového kopu se hlavičkující Cana také neprosadil; to však bylo pro Trabzonspor varováním. Laziu stále zbývalo dvacet minut do konce a jejich snaha vyrovnat byla evidentní.

Ani vedení o dvě branky Trabzonsporu nestačilo a jeho hráči se dál pokoušeli o napadání italské rozehrávky. Vladimir Petković na vývoj zápasu reagoval nasazením útočníka Keity Baldého a doufal ve schopnosti mladého talentu. Baldé se dostal do zajímavé situace téměř ihned po svém nástupu, ale Onazi jeho nahrávky využil jen pro velmi nevýraznou střelu. Efekt mladého útočníka však nakonec přinesl alespoň částečnou útěchu, po dalším centru Baldého se k hlavičce dostal o generaci starší Sergio Floccari a vystřelil Laziu naději.

Stejný hráč o dvě minuty později z malé naděje vykřesal plamen, který sežehl naděje domácích na tříbodový zisk - rychlou kombinaci Lazia zakončil Floccari po náběhu do vápna střelou podél brankáře Kivraka a rozezvučel přítomné fandy Biancocelesti! Po dramatickém závěru si oba týmy dělí body.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
pedro-pedro

Tranzon nehraje v lize špatně a Lazio má problémy s marodkou. Proto si myslím, že v bouřlivé turecké atmosféře vyhrají domácí tipuju 3:1

Reagovat
mario23

3:1

Reagovat
Marv

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
M11

to je zase tyden

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
M11

jooo

Reagovat
M11

Floccari

Reagovat
smazaný uživatel

loni to byl Kozák, letos bude král EL jiný lavičkář Floccaaaaaaaa

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele