základní skupiny - skupina J, 5. kolo
28.11.2013 19:00 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

Trabzonspor - Apollon Limassol 4:2

Hattrick Olcana Adina sehrál zásadní roli v utkání, v němž domácí Trabzonspor udolal Apollon Limassol poměrem 4:2. Turecký celek si tak zajistil postup do vyřazovacích bojů (bývala by mu k tomu stačila i remíza, nebo dokonce i prohra 0:1). Nyní bude Trabzon bojovat o první příčku proti Laziu, s nímž se 12. prosince utká ve finálním kole skupiny J.

Kyperský soupeř donutil domácí o výhru tvrdě bojovat; góly Abrahama Guie Gnekiho a Gastóna Sangoye snížily skóre ke konci zápasu na 3:2, ale Trabzon nakonec ještě potvrdil svoje vedení a definitivně tak odstřihl Limassol z bojů o jarní play-off. Turecký celek tak natáhl svoji sérii neporazitelnosti v pohárové Evropě už na 12 utkání.

Už od začátku utkání bylo jasné, kdo je dnes favoritem; úvodní gól vstřelili domácí v polovině první pětačtyřicetiminutovky, když Adin ideálně zakončil po šikovném pasu od Florenta Maloudy. O pouhé dvě minuty později pak Trabzon vedl už 2:0: aktivní Malouda, kterého bylo v první půli skutečně plné hřiště, vyzval ke skórování tentokrát Aydogdua, jenž zblízka nezaváhal.

Apollon se na nabuzené hráče domácích vůbec nechytal, což se následně potvrdilo krátce po hodině hry: Kadir Keles šikovným míčem našel Adina, jehož rána pod břevno nedala hostujícímu gólmanovi žádnou šanci. Až v tento okamžik se kyperský tým probudil. Nejprve Guie dorazil zblízka do brány centr od Giorgiose Vasilioua (68'), a deset minut před koncem snížil na rozdíl jediné branky Sangoy; mohl za to penaltový zákrok Kelese na pronikajícího Guieho.

Kdyby se hostům podařilo vyrovnat, měl by Trabzonspor před závěrečným kláním v Římě pořádný problém; nakonec se však stal pravý opak. Veškeřé obavy byly zažehnány hned v 83. minutě, kdy Adin dovršil svůj hattrick parádně provedeným přímým kopem do pravého horního rohu.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0 Trabzonspor

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele