základní skupiny - skupina A, 3. kolo
24.10.2013 21:05 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Swansea City - Kubaň Krasnodar 1:1

Swansea poprvé v Evropské lize ztratila body a s ruskou Kubaní Krasnodar pouze remizovala 1:1, přestože až do samotného závěru nastaveného času ještě vedla. Penalta Djibrila Cissého však znamenala vyrovnání, které momentálně velšskému klubu tolik neškodí, ale v případě nevydařených výkonů na půdě svých soupeřů může zpětně působit jako zbytečná ztráta.

Před utkáním hovořil Michael Laudrup o nutnosti získat alespoň deset či jedenáct bodů, aby se dalo hovořit o postupu do jarní vyřazovací fáze. Čtvrteční remíza znamená, že jeho svěřenci stále potřebují ve zbývajících třech zápasech alespoň jednou naplno bodovat, aby se na požadovaný zisk dostali. Hned v příštím kole mohou svou první ztrátu a zároveň i první inkasovaný gól v soutěži Kubani oplatit, 7. listopadu totiž zamíří právě na ruskou půdu.

Domácím Labutím výjimečně chyběla jejich typická ladnost a svižnost v kombinační hře. Svým dílem k tomu však přispěli zodpovědní hosté, kteří tvrdošíjně bránili a nepouštěli soupeře do žádných větších šancí. Poté, co dobrou přihrávku Michua nevyužil k přesnému zakončení Shelvey, se dokonce Kubaň osmělila i k útoku. Chico Flores měl co dělat, aby odvrátil nebezpečný centr Chubulova a brankář Tremmel pak musel vyrazit Žawnerčykovu ránu na roh.

Swans pak měli i trochu štěstí, že po faulu Tiendalliho na unikajícího Melgareja nevytáhl rozhodčí rovnou červenou kartu, neboť se celá brejková situace dala posoudit i jako gólová. Těsně před odchodem do šaten měl ještě další šanci Shelvey, ale ani tentokrát z přímého kopu netrefil branku. Po změně stran nejprve Michu z úhlu trefil pouze boční síť, ale nedlouho poté se v 68. minutě přece jen dočkal. Po oku lahodící akci zakončené Pozuelovou přihrávkou obloučkem španělský kanonýr skluzem dokázal dotlačit míč do sítě a rozradostnil na Liberty stadium domácí příznivce.

Už se zdálo, že si Swansea svůj náskok pohodlně pohlídá, ovšem v nastaveném čase Shelvey zbytečně přišel o míč a z nastalého protiútoku se nakonec po zákroku Tremmela na Baldeho zrodil pokutový kop. K němu přistoupil zkušený Djibril Cissé a prvním gólem svého klub v letošním ročníku Evropské ligy vyrovnal na konečných 1:1.

Autor: Martin Kantor / bbc.co.uk

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:1

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
El Campeon

4:2

Reagovat
mario23

3:0

Reagovat
monty25

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
OVi.77

Reagovat
smazaný uživatel

Neuvěřitelný. At jdou k čertu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Díky kokoti.. Ten brankář by měl dobrovolně ukončit kariéru a celej tým Swansea by zasloužil proplesknout.

Reagovat
smazaný uživatel

pěknou piču hrali

Reagovat
smazaný uživatel

Zkazilo mi to tiket :(

Reagovat
smazaný uživatel

me taky :-(

Reagovat
mario23

no mně taky :-(

Reagovat
smazaný uživatel

nevim proč jste to sazeli za takovy podkurs... to uz radsi bylo lepši dat Kuban da gol, a Swansea byla horší týmem...Kuban po poločase mohl v pohode vest 2-0

Reagovat
smazaný uživatel

No jo ty snílku.

Reagovat
johnn

DO PICEE S NIMY dojebali my tiket ty buzny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele