základní skupiny - skupina L, 5. kolo
28.11.2013 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Šachtër Karagandy - PAOK Soluň 0:2

Fotbalisté řeckého PAOK potvrdili roli favorita na půdě kazašské Karagandy a díky třem bodům si s přehledem zajistili postup do jarní části Evropské ligy. V posledním utkání doma s Alkmaarem se tak porvou o první příčku. Po bezbrankovém prvním poločase šli hosté do vedení necelých deset minut po přestávce a svůj náskok pojistili ve druhé nastavené minutě. Ve skupině tak zůstávají neporaženi s jedenácti body na kontě.

Karaganda naopak potřetí prohrála a má na kontě pouhé dva body, o třetí příčku bude bojovat s izraelským Maccabi Haifa. V úvodním dějství nebylo k vidění mnoho vyložených příležitostí. Hosté sice svého soupeře přestříleli, ale brankáře Mokina nedokázali dlouho ohrozit. Slovenský záložník Miroslav Stoch v dresu PAOK nastoupil v základní sestavě a odehrál 78 minut, český útočník Tomáš Necid vystřídal Lucase v 90. minutě. Stoch byl vidět hlavně v úvodní pětačtyřicetiminutovce.

První čtvrthodina rozhodně nebyla pro diváky nijak atraktivní, následně se do šancí začali dostávat domácí. V 18. minutě se po rychlé akci probojoval k míči Šimčević, ovšem brankář Glykos si s jeho dobrou střelou dokázal poradit. O čtyři minuty později se stejný hráč pokusil znova překvapit brankáře hostí, i tentokráte ale gólman PAOK zasáhl vcelku jistě. Řecký výběr začal hrozit až v závěrečné desetiminutovce.

Nejprve po rohovém kopu Stocha hlavičkoval velmi dobře kapitán Katsouranis a brankář Mokin se musel vytasit s perfektním zákrokem. Ihned na to sám slovenský špílmachr stál ve stoprocentní příležitosti, brankář kazašského výběru vytáhl další fantastický zákrok. Hosté pokračovali ve své aktivitě i po změně stran a nakonec se dočkali vytouženého gólu v 54. minutě.

Po centru Lucase z levé strany nešťastně tečoval míč do vlastní sítě Aldin Džidić a poslal balón do horního rohu, na tohle už Mokin reagovat nedokázal. Domácí mohli srovnat čtvrthodiny před koncem, Chižničenko zblízka nikým neatakován poslal míč o pár decimetrů vedle. V 86. minutě mohl domácí příznivce rozradostnit Finončenko, proti kapitánovi Šachtëru skvěle zasáhl Glykos. Definitivně rozhodnuto bylo ve druhé nastavené minutě, kdy po pasu střídajícího Salpingidise vypálil tvrdě pod horní tyčku Stelios Kitsiou a Mokin byl bez šance - 0:2.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, eurofotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
DieFohlenBMG

1X a under

Reagovat
smazaný uživatel

PAOK ještě by to chtělo porazit Alkmaar :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele