základní skupiny - skupina L, 2. kolo
03.10.2013 18:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Šachtër Karagandy - Maccabi Haifa 2:2

Šachtër Karagandy neměl při kazašském domácím debutu v hlavní části evropských pohárů k premiérové výhře daleko díky dvěma trefám v prvním dějství, úspěšné střídání hostů o přestávce je ovšem přes bojovný výkon o tři body připravilo.

Od začátku utkání se oba týmy snažily aktivně napadat rozehrávku soupeře, snaha po míči uloveném ještě na polovině soupeře však často přišla nazmar. Bojovný obraz hry se navíc nesl ve znamení nepřesností při snaze vnést hru do vápna. Když už se to povedlo Ghazaryanovi, střílel vysoko nad branku Simčević.

Kreativní Finončenko zase zkoušel chytrým lobem zaskočit z velké dálky Šaranova, který proti pokusu mířícímu dva metry nad břevno zasahovat nakonec nemusel. Hosté s ofenzivní hrou postupem času zaostávali stále více, k tomu jejich nejslibnější akci zahodil ve 29. minutě Ndlovu, když v dobré pozici střílenou přihrávkou nenašel ani branku, ani spoluhráče.

Blížící se konec poločasu pak ovládl kazašský tým. Proti tečované střele Simčeviće dokázal ještě výborně Šaranov zasáhnout, o minutu později už tak úspěšný nebyl. Ghazaryan se postavil k přímému kopu pár metrů za půlkou a centrem do vápna našel přesně kapitána Finončenka, který hlavičkou do horní poloviny branky otevřel skóre.

Aby toho nenesl izraelský celek málo, přidal ještě v poslední minutě další gól do šatny Tarasov, který bez přípravy napálil prodloužený centr Vasiljeviće k tyči bezradného brankáře. Pojištění nedávno získaného vedení tak mohlo přinést domácím zasloužený klid, když za prvních 45 minut nedovolili soupeři jediný přímý pokus ohrozit Mokina.

Druhý poločas tak záhy nabral nový náboj v jeho deváté minutě. Zlatou ruku ve střídání měl totiž trenér Benado. Turgeman našel ve vápně Ezru, který povedenou přízemní ranou ze 14 metrů snížil. To hostům vlilo do žil potřebnou novou krev, o kterou je chtěl v 59. minutě protiútokem připravit Ghazaryan, jehož nebezpečnou střelu musel likvidovat Šaranov.

A stejný konec čekal na Ghazaryana i čtvrthodiny před koncem, když po centru Finončenka neuspěl se svou levačkou. Srdnatě bojující Kazaši tak deset minut před koncem přeci jen padli. Vysunutý presink přinesl rozehrávku domácích k protihráči Turgemanovi, který výstavní ranou ze třiceti metrů vyrovnal.

A nechybělo mnoho, aby se diváci dočkali dokonalého obratu v naprostém závěru. Pyljavskyj se opřel do odraženého míče zpoza vápna, naštěstí pro domácí byl Mokin ve správný čas na správném místě. Na druhé straně se ale hrdinou utkání odmítl stát Khižničenko, když centr od Ghazaryana poslal hlavičkou nad branku. Obdobně se pak zachoval i jeho spoluhráč Caňas, který po chaosu ve vápně v páté minutě nastavení přestřelil. Zápas tak vítěze nenašel.

Autor: Josef Gvoždiak / espnfc.com, uefa.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...0:0

Reagovat
pedro-pedro

Dlouhá cesta pro Haifu a také asi odlišné klimatické podmínky proto tipuju 2:0

Reagovat
mario23

1:0

Reagovat
ZJEV

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Zdá se mi to, nebo půjdou proti sobě muslimové a židé?

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele