základní skupiny - skupina D, 5. kolo
28.11.2013 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Rubin Kazaň - NK Maribor 1:1

Rubin Kazaň sice v utkání s NK Maribor vedl, ale pár minut před koncem mu tříbodovou radost vzal chorvatský záložník Dejan Mezga. Oba týmy si připsaly bod, což mnohem více těší vedoucí Rubin.

Rubin na svém domácím hřišti začal utkání velmi aktivně. Do útočné poloviny Mariboru se dostal několikrát, jeho akce však neslavily úspěch. Zato hostující celek se dostal za půlící čáru poprvé až v páté minutě utkání. Devátá minuta přinesla první zajímavou střelu Eremenka, kterého v klidu vychytal Handanović. V desáté minutě jsme již mohli sledovat vyrovnané utkání na obou stranách. Bohužel pro oba týmy končí míč buď na kopačkách protihráčů nepřesnými přihrávkami, nebo ofsajdovými pastmi. Rubin lehce vytvořil tlak v 13. minutě, která končí Rjazancevovým obranným faulem a domácí tým má tak výhodu přímého kopu. Natchův rozehraný kop byl sražen, míč propadl až k Torbinskému, ale ten pálil pouze vedle branky.

O tři minuty později se do velké příležitosti dostal hlavičkující Fajić, ale nezakončil přesně. To byla zatím největší šance Mariboru. Následovaly nepřesné střelecké pokusy na obou stranách - ani Eremenkova ani Filipovićova rána však nenalezly svůj cíl. Tlak Rubinu se ale stupňuje, hostující celek tak maximálně kombinuje na hranici své půle.

Po půlhodině hry zkoušel své štěstí Viler, když rozehrával volný kop. Ten ale obrana Rubinu vytěsnila na roh. Ale ani Derviševičova hlavička neskončila za Ryžikovými zády. Další střela Vilera nenašla opět správné místo mezi třemi tyčemi. Těsně před polovinou utkání se nadále týmy zastřelují, ale jejich snahy nekončí úspěchem. Eeremenkův pokus skončil vedle brány, Vilerův centr do pokutového území byl ukončen pomezním rozhodčím. O minutu později byl další ofsajd zapískán Rjazanceovi.

43. minuta přinesla první velký zážitek pro fanoušky. Dalekonosná střela domácího Natcha poprvé našla perfektní místo v bráně a trefila svůj cíl. Brankář Handanović byl bez šance a tak se jen pár desítek sekund od základní hrací doby dostal do vedení Rubin Kazaň. Nastavená jedna minuta přinesla Mariboru pouze rohový kop, který ale obrana Rubinu odvrátila.

Začátek druhého poločasu se nesl v podobném duchu. Mnoho střel na branky Ryžikova a Handanoviće ale nenesly to pravé ovoce. Rohové kopy střídají ofsajdové pasti, do kterých se v tomto zápase hráči obou celků často nechají lapit. V šedesáté minutě proběhlo střídání v celku domácích z Kazaně. Střídající Rondón se hned v 63. minutě při svém prvním kontaktu s míčem dostal do výborné pozice, jeho pokus však brankář Handanović zvládl vytěsnit na roh. I Maribor poslal čerstvé síly na trávník a tak dalších pět minut mohlo být vidět více držení míče na kopačkách hostující jedenáctky. Přesto si žádnou větší šanci nevypracoval, což se stále odráželo na výsledku i na celkové hře. Rozhodně to nebyla dobrá podívaná pro fanoušky obou táborů.

76. minuta přinesla další volný kop: ze třiceti metrů střílející Kulik ale znovu nachází pouze rukavice Handanoviće. Hráči už pomalu cítí, že do konce nezbývá mnoho času a tak můžeme vidět i několik žlutých karet. Hra je dále kouskovaná rohovými kopy, které ani pro jeden celek stále nekončí šťastně. Až čtyři minuty před koncem přichází velká akce hostujících hráčů. Překvapivě po rohovém kopu míč dopadl až do pokutového území Rubinu, kde jej z voleje napálil Dejan Mezga a zařizuje tak změnu skóre - 1:1. Konec utkání byl pouze nervózním vyústěním celého zápasu a hráči pouze odehráli i nastavené dvě minuty již za stejného stavu. Rozešli se smírně 1:1.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, goal.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele