základní skupiny - skupina L, 6. kolo
12.12.2013 21:05 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

PAOK Soluň - AZ Alkmaar 2:2

Zápas, ve kterém šlo jen a pouze o prvenství v rozhodnuté skupině vítěze nepoznal. Alkmaar sice dvakrát vedl, Řekové se však i bez výraznějšího tlaku dokázali prosadit v poslední minutě nastavení a odvrátili tak alespoň první porážku v této fázi Evropské ligy.

Přestože oběma klubům už více méně o nic nešlo, úvod svazoval taktický projev na obou stranách. První zajímavější moment tak přišel až po devatenácti minutách hry, kdy se do vápna dostal Berghuis a solidní střelou prověřil brankáře domácích. Nizozemci se tak nadále spoléhali především na jistou obranu a rozehrávkou uspávali už tak pomalé tempo.

Rozvážný posun na polovinu soupeře se jim ovšem vyplatil. Overtoom totiž našel na místě Berghuisovy první rány Thomase Lama, který opřel svůj pokus o vzdálenější tyč a poslal hosty do vedení. Jenže už ve 36. minutě vnikl do šestnáctky Lewis a Kitsiou reagoval zbytečně proti pravidlům. Peréz se z pokutového kopu nemýlil a rychle tak vrátil oba celky na stejnou úroveň.

Řekové se po vyrovnání nadchli k otočení ještě před přestávkou, jejich zvýšená aktivita ovšem k žádné výraznější akci nevedla a do šaten se tak odcházelo bez rozdílu ve skóre. Promluva k hráčům od obou trenérů změnila obraz hry přeci jen v útočnější fotbal, který však doplácel na nepřesnosti před zakončením.

Ve dvanácté minutě druhé půle ukázal svůj um při skvělé individuální akci Berghuis, jenž ztroskotal až na Glikosovi. Ten si připsal další cenný zákrok čtyři minuty poté, kdy Gudmundsson z patnácti metrů vypustil jedovatou bombu. Zchladit aktivnější hosty mohl Peréz, jeho přízemní ránu z hranice vápna Yves pokryl.

Dvacet minut před koncem se neuhlídal Lazar a v šestnáctce zasáhl rukou. Donny Gorter zachoval chladnou hlavu a střelou doprostřed branky vrátil vedení nizozemskému celku. A získané zkušenosti následně prodali i jeho spoluhráči, když svému soupeři nedovolovali ani náznaky k dalšímu zkorigování výsledku.

Tato slova vyvrátil až naprostý závěr utkání. V 89. minutě ještě dokázal Yves reflexivním zákrokem proti střele Katsouranise udržet hosty ve vedení, ve čtvrté minutě nastavení už ale tak úspěšný nebyl. Z pravé strany centroval Peréz a Pozoglou hlavičkou uklidil v poslední možný moment balón do sítě. PAOK tak dokázal alespoň udržet neporazitelnost ve skupině, v níž o prvenství Alkmaaru rozhodlo více vstřelených branek na hřišti soupeře.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0, s trochou štěstí 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 a na jaře do Plzně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2 0:2

Reagovat
VdV

dvojka,asi si raději vydělají za pěknej kurs

Reagovat
smazaný uživatel

Alkmaar gol za 1,62

Reagovat
smazaný uživatel

6,50 :D :D hodne prepalenej kurz .... 0:3

Reagovat
Neuro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele