základní skupiny - skupina E, 5. kolo
28.11.2013 21:05 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Paços Ferreira - ACF Fiorentina 0:0

Portugalský tým hostil Fiorentinu v souboji, ve kterém mu prakticky šlo pouze o čest a prestiž. Postup je pro Pacos nereálným, Fialky se naopak mohou na evropské poháry těšit i v jeho jarní fázi.

Fialkám z Toskánska se daří nejen na půdě Serie A, ale dobré výkony je provázejí také v Evropské lize. Ambiciózní celek díky trpělivé práci vedení i majitelů stoupá v rámci pomyslného žebříčku fotbalových týmů a nyní nastal čas demonstrovat to i na hřišti. Ke splnění předsezónních cílů jim notně pomáhá především střelecká forma útočníka Giuseppeho Rossiho, který vládne tabulkám první italské soutěže. Dnes večer čekal tým trenéra Vincenza Montelly další zajímavý soupeř - portugalská Ferreira.

Od prvních minut se dařilo především hostům, kteří díky silnému středu hřiště téměř nepouštěli míč od kopaček. Kádr Fiorentiny často prochází změnami, až nyní se ale zdá být více než konkurenceschopný také na evropské úrovni. A to nemůže již delší dobu nastupovat renomovaný útočník Mario Gómez. Do prostoru mezi třemi tyčemi dnes večer zavítal zkušený brankář Munúa, který se pro slunné Toskánsko rozhodl při letním přestupu ze Španělska. Jeho pozornost si vyžádal centrovaný míč od Rubéna Ribeira, který se snášel na zadní tyč.

K tečované ráně se dostal také Bebé, ale obrana Violy si na poslední chvíli poradila. Útočník Bebé patřil zpočátku utkání spíše ke smolařům, protože netrefil poloprázdnou bránu ani v situaci dvou na jednoho. Munúovy rukavice příhodně míč zastavily, takže se pokračovalo za bezbrankového stavu. Tlak domácí jedenáctky ale neustále narůstal. První poločas příliš fotbalové krásy nenabídl, nezaujatý divák pravděpodobně čekal větší aktivitu především ze strany italského týmu.

Pro zpevnění poměrně průchozího bloku Montellova výběru se na hrací plochu dostal chilský záložník David Pizarro, jehož kariéra je spjata především s římským AS. Nevysoký hráč je především brilantním technikem, i když jeho primárním úkolem je bourat soupeřovu rozehrávku. K tomu mu protihráči příliš možností nedávali, neboť úvod druhé půle se nesl ve znamení nepřesnosti.

Ty se pokoušel přerušit například Alberto Aquilani, bývalý záložník AS či Liverpoolu ale mířil dost vysoko nad bránu. Zkušeného Massima Ambrosiniho vystřídal rychlík Juan Cuadrado, který měl rozhýbat strnulou hru hostí. To se mu však nedařilo; stejně tak v zakončení zklamal útočník Ryder Matos. Další střelu, kterou jsme evidovali, vyslal na Munúovu bránu domácí Ribeiro. Vzrušení bylo k vidění také na opačné straně poté, co Fernández upadl ve vápně Ferreiry a dožadoval se pokutového kopu. Izraelský sudí Shemeulevitch byl ale opačného názoru a za protesty ještě udělil žlutou kartu záložníkovi Pizarrovi.

Fialky se nadále tlačily před brankáře Filipeho, ten se však nenechal zaskočit ani umístěnou hlavičkou Alberta Aquilaniho. Viola chtěla využít alespoň standardní situace, ale ani zakončení obránce Comppera po dobře zahraném rohovém kopu prolomení bezbrankového stavu neznamenalo. Do útoku naopak vyrazil domácí Manuel José, jehož projektil zastavoval Munúa jen s velkými obtížemi. Tempo ve finální fázi utkání stoupalo, ale ani jednomu ze soupeřů se nedařilo jej gólově vyjádřit. Po rohovém kopu Matiho Fernándeze nechal svůj halfvolej vyniknout obránce Alonso, ale mířil nepřesně. Série tří rohových kopů Fialek jim příliš nepomohla, pouze do Filipeho následně střílel také Cuadrado. Brankář portugalského týmu i díky tomuto zákroku udržel čisté konto a jeho tým si připsal bod.

Autor: Ondřej Pražák / tuttomercatoweb.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele