základní skupiny - skupina D, 6. kolo
12.12.2013 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Maribor doma zdolal Wigan 2:1 a postupuje

Hodně špatný den pro druholigový Wigan. Angličané měli před utkáním v Mariboru jasný cíl - vyhrát a zabojovat tak o postup do jarní vyřazovací části Evropské ligy. Namísto toho ovšem ve Slovinsku prohráli 2:1 a mezi dvaatřicet nejlepších tak míří naopak Maribor. Ten využil domácího zaváhání Zulte Waregem s Kazaní a díky lepšímu vzájemnému zápasu s Belgičany postupuje.

Wigan byl v prvním poločase lepším týmem a to dosti jednoznačně. Uwe Rosler, který u kormidla Latics nahradil Owena Coyla, postavil ofenzivní tým, jenž trpělivě obléhal vápno Mariboru. Blízko branky byl při ráně Nicka Powella z pětadvaceti metrů, ještě blíže při standardce, kterou Jordi Gomez poslal do tyčky.

Tisícovka hostujících příznivců, kteří z Ostrovů do Slovinska přijeli Wigan podpořit, se dočkala v závěru první půle, když Arghus fauloval ve vápně Powella a Gomez z puntíku otevřel skóre. Jenže ještě do přestávky prakticky rozhodla o neúspěchu Latics jedna situace. McCann byl za ruku ve vápně velmi necitlivě oceněn druhou žlutou kartou, penaltu navíc nadvakrát proměnil Mezga a do šatny tak šli na koni hráči Mariboru.

Po obrátce měl Scott Carson hned práci, ale proti Boharově střele z úhlu ještě uspěl. Ne tak krátce před uplynutím hodiny hry, kdy se po přihrávce Mezgy překrásně z dvaceti metrů trefil Filipović. I v deseti si Wigan vytvořil šanci na vyrovnání, když Watson slušně vyprášil střelou za vápnem Handanovićovy rukavice.

V plném počtu nicméně nedohráli ani domácí - za druhou žlutou kartu byl po faulu na aktivního Gomeze vyloučen Mertelj. V závěru ještě málem převážil alespoň bod na stranu Wiganu Fortune, jenže Handanović byl opět proti, a tak jeho Maribor uvidíme i v jarní fázi Evropské ligy.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

proc to v tom 'preview' vypada jako kdyby domaci tym vubec neexistoval?

Reagovat
smazaný uživatel

anglická zaujatost... ale ten kurs na 1 ?? to je palba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

10 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Filipovič dal asi svůj životní gól

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele